Τοπικά

“Όσα χρόνια κι αν περάσουν δεν ξεχνούμε και θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την τελική δικαίωση των Ελλήνων του Πόντου”

Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέας Κολυνδρίνη με αφορμή την Ημέρα Μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων:

«Πόντος! Εν αστρον φωτεινον, οψε, σήμερον και πάντα…»
Οι Έλληνες δεν ξεχνούμε! 19η Μαΐου, ημέρα ιερής μνήμης και πένθους των 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων. Ένα έγκλημα εις βάρος του Ποντιακού Ελληνισμού που παραμένει αδικαίωτο. Παραμένει όμως ζωντανό στις καρδιές και στο μυαλό μας το ηθικό χρέος που έχουμε να μην λησμονήσουμε κανέναν από τους νεκρούς και την ιστορική αλήθεια.
Σήμερα τιμούμε τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα των Ελλήνων του Πόντου, τις πόλεις και τα χωριά που καταστράφηκαν, τις ψυχές που εκδιώχθηκαν και βασανίστηκαν και τον ξεριζωμό ενός τμήματος του Ελληνισμού από τις πατρογονικές εστίες, όπου διέπρεπε και δραστηριοποιούνταν από τα βάθη των αιώνων.
Οι Πόντιοι Έλληνες ωστόσο με τις ικανότητές τους, την πλούσια πολιτισμική κληρονομιά τους και τις παραδόσεις ενσωματώθηκαν και αναδείχθηκαν μέσα στην κοινωνία μας συμβάλλοντας τα μέγιστα για την πρόοδο και την ανάπτυξη της χώρας μας.
Όσα χρόνια κι αν περάσουν ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ και θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την τελική δικαίωση των Ελλήνων του Πόντου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το