Τοπικά

Πτώση της επιβατικής κίνησης έως 90% στα ταξί του Βόλου

Σε 90% υπολογίζεται η πτώση σε επιβατική κίνηση, με τα έσοδα να έχουν μειωθεί πάρα πολύ και τους οδηγούς ταξί στον Βόλο να προσπαθούν να αντέξουν οικονομικά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας που έφερε τη δεύτερη καραντίνα και την απαγόρευση κυκλοφορίας. Για τους οδηγούς ταξί δεν έχει προβλεφθεί το 800άρι της άνοιξης, αλλά η μόνη πηγή επιδότησης αποτελεί η επιστρεπτέα προκαταβολή 4, στην οποία όμως μόνο ένα 20% μπόρεσε να ενταχθεί.

Ο κ. Ευδόκιμος Πασχαλίδης, πρόεδρος του Συνεταιρισμού Volos Taxi, τόνισε ότι η κατάσταση στη δεύτερη καραντίνα είναι χειρότερη από την πρώτη. «Σε αυτή τη δεύτερη καραντίνα και τη νέα απαγόρευση κυκλοφορίας η πτώση υπολογίζεται στο 90%».
Ο ίδιος σημείωσε πως δεν έχουν παρθεί μέτρα για τους οδηγούς ταξί, όταν το 80% του στόλου στον Βόλο κυκλοφορεί κανονικά για να εξυπηρετήσει το επιβατικό κοινό. «Από τα 200 ταξί του στόλου, τα 170 περίπου κυκλοφορούν. Η μείωση σε επιβατική κίνηση είναι μεγάλη και η είσπραξη πάρα πολύ λίγη. Ούτε τα έξοδα δεν βγαίνουν» ανέφερε.

Για τους οδηγούς ταξί δεν υπάρχει το 800άρι και το μόνο που δόθηκε είναι η επιστρεπτέα προκαταβολή 4: «Από τον τέταρτο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής μέχρι στιγμής από αυτά που γνωρίζουμε, μόλις ένα 20% έχει πάρει χρήματα κι αυτό διότι δεν καλύπτονται κάποιες προϋποθέσεις. Και το φαινόμενο αυτό δεν είναι μόνο στον Βόλο. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζεται πανελλαδικά».
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Volos Taxi, οι οδηγοί περιμένουν τον πέμπτο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής. «Αυτό που ζητάμε είναι η επιδότηση να γίνει χωρίς προϋποθέσεις για να μπορούν να πάρουν χρήματα όλοι» ανέφερε.

Σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς επιτρέπει το 65% των επιβατών, αλλά στα ταξί μόνο το 25%: «Δηλαδή από τις 4 θέσεις, μόνο ένας επιβάτης. Οι προϋποθέσεις για δύο άτομα είναι ο γονέας με το ανήλικο τέκνο ή ο επιβάτης να χρειάζεται συνοδεία, δηλαδή να χρήζει βοηθείας».

Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και η εμπορική αγορά δεν ανοίξει ενόψει των γιορτών θα είναι καταστροφή για τον κλάδο. «Η περίοδος των γιορτών είναι η καλύτερη περίοδος για εμάς. Ο πιο δυνατός μήνας του χρόνου είναι ο Δεκέμβριος παραδοσιακά και η πιο δυνατή περίοδος. Η επιβατική κίνηση ανεβαίνει λίγο πριν τα Χριστούγεννα, μετά πέφτει λίγο και ανεβαίνει ξανά για την Πρωτοχρονιά» σημείωσε για να καταλήξει λέγοντας: «Διατηρούμε τα ταξί μας καθαρά και δεν έχουμε κάποιο κρούσμα. Παίρνουμε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις και τα μέτρα μας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το