Τοπικά

Πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για τον εμπλουτισμό του σχεδίου επανεκκίνησης της οικονομίας

Την πρόθεσή του να αναλάβει συντεταγμένα και οργανωμένα πρωτοβουλίες για τον εμπλουτισμό του προγράμματος που παρουσίασε ο Αλ. Τσίπρας, με σκοπό την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που γέννησε η πανδημία, ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας. Στο πλαίσιο αυτό, το αμέσως επόμενο διάστημα τα τοπικά στελέχη θα επιχειρήσουν, σε συνεργασία με τους ανθρώπους της αγοράς και της πραγματικής οικονομίας της περιοχής, να αναδειχθούν επιμέρους ανάγκες και ζητήματα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:
Απέναντι στις παλιές συνταγές και στα ευχολόγια της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταθέτει ένα ολοκληρωμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που γέννησε η πανδημία. Και ενώ η πανδημία είναι ένα φαινόμενο που αφορά ολόκληρη την Ευρώπη και τον κόσμο, η ΝΔ με τις νεοφιλελεύθερες εμμονές της οδηγεί ξανά τους δείκτες της εθνικής οικονομίας στο ναδίρ και εκτοξεύει τον φόβο και την αβεβαιότητα στην ελληνική κοινωνία.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Α. Τσίπρας στην παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τη βιώσιμη επανεκκίνηση της οικονομίας, «ο κρίσιμος παράγοντας, είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αγρότες. Δηλαδή: Η μεσαία τάξη. Η μεσαία τάξη που ενώ προεκλογικά έγινε σημαία ευκαιρίας, σήμερα για τον κ. Μητσοτάκη είναι η αόρατη τάξη».
Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, παρουσίασε τους τρείς πυλώνες του σχεδίου για την αντιμετώπιση της κρίσης που αφορούν:
 Το ιδιωτικό χρέος της πανδημίας
 Την ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
 Ένα μόνιμο και ολιστικό πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους

Αξίζει να τονιστεί πως το σύνολο των προτάσεών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την ενίσχυση της ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι απόλυτα κοστολογημένο στα 5,7 δισ. (2,1 δισ. οι επιδοτήσεις – 3,6 δισ. οι απώλειες εσόδων από φόρους).
Η ΝΔ από την αρχή της κυβερνητικής της θητείας, και ιδιαίτερα όλη αυτή τη μακρά περίοδο της υγειονομικής κρίσης, απέδειξε πως δεν έχει σχέδιο, και κυρίως δεν μπορεί να δώσει λύσεις στα συσσωρευμένα προβλήματα της χώρας.
Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνδιαμορφώνει με την κοινωνία και τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που απαντά στις προκλήσεις του αύριο, επενδύοντας στην καινοτομία, στην εργασία, και πρωτίστως στους νέους.
Η ΝΔ αναζητά ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών. Ο ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ σχεδιάζει με την κοινωνία την Ελλάδα του μέλλοντος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το