Τοπικά

Πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης Βόλου για ψήφισμα στήριξης του λαού της Παλαιστίνης

Πρόταση ψηφίσματος για τη στήριξη του παλαιστινιακού λαού κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο η Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου. Όπως αναφέρει το ψήφισμα:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, στέκεται στο πλευρό του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης που βρίσκεται αντιμέτωπος με την δολοφονική πολιτική και την βαρβαρότητα του κράτους του Ισραήλ. Δεν μπορούμε να μένουμε σιωπηλοί και αδρανείς μπροστά στο έγκλημα.
Το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ, αξιοποιώντας την στήριξη και ανοχή των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και Κυβερνήσεων – όπως της Ελλάδας όλα αυτά τα χρόνια – κλιμακώνει την επιθετικότητά του, τους εποικισμούς, τις εξώσεις Παλαιστινίων, την βία, τους βομβαρδισμούς και τις δολοφονίες ακόμη και μικρών παιδιών, ενώ απειλεί με νέα εισβολή εναντίον της Γάζας και νέο αιματοκύλισμα.
Οι εξελίξεις και η επιθετικότητα του κράτους του Ισραήλ, το νέο έγκλημα σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης, με τις πλάτες των ΗΠΑ – ΕΕ, αποτελεί ακόμη έναν «κρίκο» στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, που οξύνουν επικίνδυνα τους ανταγωνισμούς στην περιοχή και αποτελούν ναρκοπέδιο για τους λαούς.
Η αναγνώριση του αμερικανόπνευστου δήθεν «δικαιώματος του Ισραήλ στην αυτοάμυνα» και η πολιτική των «ίσων αποστάσεων» ανάμεσα στον θύτη και στο θύμα είναι αποδοχή της παράνομης κατοχής της Παλαιστίνης και της βίας του κατακτητή εναντίον ενός λαού που αγωνίζεται για την ελευθερία του.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου,
• Καταγγέλλει το συνεχιζόμενο έγκλημα εναντίον του Παλαιστινιακού λαού και ζητά την παύση κάθε συνεργασίας και στήριξης των Ελληνικών κυβερνήσεων προς το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ.
• Ζητά από την Ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στην υλοποίηση της απόφασης της Βουλής του 2015 για αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.
• Να σταματήσει κάθε επιθετική ενέργεια του Ισραήλ εναντίον του λαού της Παλαιστίνης.
• Στηρίζει την δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το