Τοπικά

Πρόσληψη εποχικών στον Δήμο Νοτίου Πηλίου

Στην πρόσληψη έκτακτου προσωπικού στην Υπηρεσία Καθαριότητας, πέντε συνολικά ατόμων, με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, διάρκειας τεσσάρων μηνών, ενόψει της θερινής περιόδου, θα προβεί ο Δήμος Νοτίου Πηλίου.
Σχετική απόφαση έλαβε η Οικονομική Επιτροπή, ενώ οι προσλήψεις αφορούν τρεις εργάτες καθαριότητας ΥΕ, έναν οδηγό ΔΕ και έναν χειριστή ΔΕ. Το συνολικό κόστος για την κάλυψη της μισθοδοσίας και των ασφαλιστικών εισφορών θα ανέλθει στις 24.599,08 ευρώ. Να αναφερθεί ότι στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Νοτίου Πηλίου προβλέπονται 50 θέσεις προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, από τις οποίες σήμερα έχουν καλυφθεί οι 14. Επίσης, αποφασίστηκε και η πρόσληψη δυο ατόμων με δίμηνες συμβάσεις εργασίας και με ειδικότητες εργάτης καθαριότητας ΥΕ και χειριστών ΔΕ, με μισθολογικό κόστος 4.959,74 ευρώ. Στο μεταξύ, στην ίδια δια περιφοράς συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Νοτίου Πηλίου, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η δωρεάν παραχώρηση 5.494 λίτρων άνυδρης αιθυλικής αλκοόλης στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης, για παραγωγή αντισηπτικών προϊόντων. Να αναφερθεί ότι σχετική πρόταση είχε καταθέσει ο δήμαρχος Μιχ. Μιτζικός, και έχει γίνει αποδεκτή από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ την τελική έγκριση θα δώσει το Δημοτικό Συμβούλιο Νοτίου Πηλίου.

Πρόταση για τουριστική προβολή από τον «Πλατανιά»
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Πλατανιάς» κατά την έκτακτη συνεδρία του, αποφάσισε να υποβάλει πρόταση προβολής και διαφήμισης για τον τουρισμό, ελπίζοντας να μην χαθεί η ερχόμενη τουριστική περίοδος. Ο Σύλλογος θεωρεί ότι για τη χερσαία Μαγνησία και το Πήλιο, το κλειδί της σωτηρίας του τουρισμού είναι ο οδικός τουρισμός, κυρίως από τα Βαλκάνια. Ο Σύλλογος προτείνει να υπάρξει στροφή στους βαλκανικούς λαούς, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, γιατί όχι και Σκόπια. Στις διαφημίσεις θα πρέπει να φαίνεται ξεκάθαρα και να προβάλλεται η περιοχή «VOLOS PELION», σαν κορυφαίος τουριστικός προορισμός, με καθαρό περιβάλλον, απρόσιτο από κορωνοϊούς και μικρόβια, με πολλές δραστηριότητες φύσης, οικοτουρισμού, βουνού και θάλασσας, με μαγευτικές παραλίες, πανέμορφα χωριά, αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, θρησκευτικά μνημεία και πολλά άλλα αξιοθέατα (τα υπόλοιπα είναι θέμα της διαφημιστικής εταιρείας, που θα αναλάβει την εκπόνηση του έργου της διαφήμισης). Επίσης τα ίδια διαφημιστικά μηνύματα θα μπορούν να μονταριστούν και σε μία λίγο μεγαλύτερη και πιο «πλούσια» εκδοχή, θα μπορούν παίζουν και στο διαδίκτυο, σε τουριστικές πλατφόρμες, αλλά και σε youtube, facebook, instagram κ.λπ. δίνοντας επιπλέον ώθηση στην επικοινωνία, αλλά και αυξάνοντας διαχρονικά το κύρος της περιοχής. Να γίνει άμεσα και από κοινού σύσκεψη μεταξύ των Δήμων, ο κάθε Δήμος να αναλάβει την οικονομική του υποχρέωση. Να συμβάλλουν όλες οι επιχειρήσεις του Πηλίου με ποσό έως 50 ευρώ (για την κάθε επιχείρηση με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το