Τοπικά

Σεμινάρια για παιδιά από την PRESS RELEASE – “Η Βαλίτσα του Πρόσφυγα”

c8fd488342091e8183571826e98263e5

Με αφορμή τα όσα συμβαίνουν με το προσφυγικό ζήτημα η PRESS RELEASE οργανώνει  ένα μοναδικό για τα δεδομένα της χώρας μας, βιωματικό εργαστήριο ενσυναίσθησης για παιδιά ηλικίας 7-14 ετών, στην Ορμινίου 26, στο Βόλο.
Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 18 Δεκέμβρη, στις 19:00, με σύμβολο τη Βαλίτσα άλλα και λέξεις “φυγή”, “ξεριζωμός”, “προσφυγιά”, συνδυάζουμε μνήμες και βιώματα των παππούδων μας, που ξεριζώθηκαν από τον Πόντο, την Θράκη και τη Μικρασία, με το σύγχρονο δράμα των ανθρώπων που φτάνουν στη χώρα μας, εγκαταλείποντας τις εστίες τους.
Το σενάριο είναι το εξής: Στη χώρα μου ξεσπά πόλεμος και πρέπει να εγκαταλείψω το σπίτι μου, ετοιμάζω με τους γονείς μου, μία τσάντα με τα πιο βασικά και απαραίτητα που μπορώ να πάρω μαζί μου, και πάω στο χώρο του εργαστηρίου. Εκεί βλέπω πως εκτός από τα υλικά πράγματα, μπορώ να μάθω τι ακόμη μπορώ θα βάλω μέσα στη βαλίτσα μου για να τα σώσω από την καταστροφή, και δεν είναι άλλα από αξίες, αναμνήσεις, ιστορία, αγάπη, θάρρος,
Στο εργαστήρι, Βλέπουμε σχετικά βίντεο, περιγράφουμε τον δρόμο και συζητάμε.
Οι απαντήσεις των παιδιών, αλλά κυρίως τα έργα που σχεδιάζουν, ζωγραφίζουν ή φιλοτέχνησαν με κολλάζ, είναι μια άριστη “άσκηση ενσυναίσθησης” για όλους μας!
Το εργαστήριο είναι Δωρεάν, απαραίτητη η προμήθεια κάρτας συμμετοχής από το Boutique Training Center – Volos
Οι διδακτικοί στόχοι του είναι:
Να έρθουμε έστω και για λίγο στην θέση αυτών των παιδιών
Να κατανοήσουμε την έννοια της ενσυναίσθησης
Πληροφορίες:
https://www.facebook.com/events/473555769482919/
Το εργαστήριο ανήκει στα project ανάπτυξης Αξιών και Δεξιοτήτων, μαζί με την Μελέτη, την Ρομποτική, τα Project, τα σεμινάρια κ.α.
Συγκεκριμένα αναπτύσσονται:
Αξίες: Τιμιότητα,  Αγάπη για τις τέχνες, Ταπεινοφροσύνη, Γενναιοδωρία, Ενσυναίσθηση, Αυτοσυγκράτηση, Περιβαλλοντική Συνείδηση, Παράδοση, Υπευθυνότητα, Εθελοντισμός, Επιμονή, Συγχώρεση, Αλληλεγγύη, Φιλαναγνωσία, Ευγένεια, Ευγνωμοσύνη,
Δεξιότητες: Διαπραγμάτευση, Σύλληψη νέων ιδεών, Ομαδικότητα, Δημιουργική Σκέψη, Κριτική Σκέψη, Δημιουργικότητα, Εξοικείωση με νέες Τεχνολογίες, Αυτοέλεγχος, Ορθή Επικοινωνία, Διαχείριση εργασιών τύπου project, Λογική, Προσαρμοστικότητα, Ευελιξία, Ηγετικές δεξιότητες.
Εισηγητές:
Δημήτρης Τσουτσουλάκης Εκπαιδευτής ενηλίκων, Ιδιοκτήτης Boutique Training Center
Κατερίνα Βλέτση Εκπαιδευτικός με ειδίκευση στη Διαφοροποιημένη Διδασκαλία
Κωνσταντίνα Κόρκου Εκπαιδευτικός ειδική στην Οργάνωση & Διοίκηση της Εκπαίδευσης
Boutique Training Center, Volos
Ορμινίου 26, Νέα Δημητριάδα, Bόλος
M +30 6948072473   T +30 24213 04352
[email protected]

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το