Ελλάδα

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Εκδόθηκαν 665.000 – Σε ποιες μετακινήσεις απαιτείται

Στην έκδοση 665.000 πιστοποιητικών εμβολιασμού έχει φτάσει η χώρα μας, σύμφωνα με πληροφορίες του Open TV. Το άλμα έκδοσης των συγκεκριμένων πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού έγινε τον Μάιο, όπου εκδόθηκαν 240.000.
Υπενθυμίζεται ότι συνολικά μέχρι σήμερα, Πέμπτη, 13 Μαΐου, έχουν εμβολιασθεί πλήρως 1.392.281 πολίτες. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις μετακινήσεις των πολιτών τόσο εκτός νομού σε νησιά όσο και για τα ταξίδια στο εξωτερικό, αν όμως έχουν περάσει 14 ημέρες από την ημέρα της δεύτερης δόσης του εμβολίου.

Πώς εκδίδεται το πιστοποιητικό εμβολιασμού
Και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες για την έκδοση του Πιστοποιητικού Εμβολιασμού, ενημερώνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, σύμφωνα και με σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Επιπλέον, η βεβαίωση μπορεί να εκδοθεί την επόμενη ημέρα από αυτή που πραγματοποιήθηκε η τελευταία δόση εμβολιασμού, ανάλογα με το είδος του εμβολίου, και μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://emvolio.gov.gr (με τη χρήση κωδικών Taxisnet).

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το