Τοπικά

Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για την ενίσχυση των βιομηχανικών περιοχών από το Ταμείο Ανάκαμψης

Κοινοβουλευτική παρέμβαση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων διαβιβάζοντας Επιστολή του Επιμελητηρίου Μαγνησίας με την οποία ζητείται η ενίσχυση των υφιστάμενων Επιχειρηματικών Πάρκων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Όπως επισημαίνεται στην Αναφορά, η στήριξη μόνο νέων και υπό δημιουργία βιομηχανικών περιοχών από το Ταμείο Ανάκαμψης και αντίθετα ο αποκλεισμός των υφιστάμενων βιομηχανικών περιοχών από δράσεις και παρεμβάσεις που θα τις αναβαθμίσουν, βελτιώσουν και εκσυγχρονίσουν θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία που κινδυνεύει να χαθεί για τις επιχειρήσεις μέσα στο δυσμενές περιβάλλον που έχει διαμορφώσει η πανδημία.
Η ένταξη των υφιστάμενων βιομηχανικών περιοχών στο Ταμείο Ανάκαμψης θα συμβάλει αποφασιστικά στην αποδοτικότερη λειτουργία των επιχειρήσεων, θα βελτιώσει το οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον, θα προσελκύσει επενδύσεις και θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και την τεχνολογική πρόοδο των ελληνικών επιχειρήσεων.

Τονίζεται, τέλος, ότι οι οργανωμένες βιομηχανικές περιοχές συνδέονται με την ανάπτυξη της οικονομίας επιτρέποντας στις βιομηχανίες να λειτουργούν καλύτερα από ό,τι θα λειτουργούσαν μεμονωμένα, καθώς και οι μεγάλες προσπάθειες που γίνονται από τις ίδιες τις επιχειρήσεις στην κατεύθυνση της βελτίωσης των υπαρχουσών εγκαταστάσεων και την ορθή διαχείριση των βιομηχανικών πάρκων.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το