Τοπικά

Παπανάτσιου: Επέκταση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας στους επισκέπτες υγείας από τις μονάδες του πρώην ΙΚΑ

Ερώτηση προς τον Υπ. Υγείας κατατέθηκε μετά από πρωτοβουλία της Αν. Τομεάρχη Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου για την αποκατάσταση μιας χρόνιας αδικίας που υφίστανται οι επισκέπτες υγείας, που προέρχονται από τις μονάδες του πρώην ΙΚΑ και εργάζονται στην Πρωτοβάθμια περίθαλψη, με την μη παροχή επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Οι επισκέπτες υγείας αποτελούν από ένα από τα επαγγέλματα που στηρίζουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, κυρίως στην πρωτοβάθμια αλλά και στην τριτοβάθμια υγεία και με πρωταγωνιστικό ρόλο στους εμβολιασμούς που πραγματοποιούνται με σκοπό τον έλεγχο της Πανδημίας.

Η Βουλευτής Μαγνησίας τονίζει ότι οι επισκέπτες υγείας που εργάζονται σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΤΟΜΥ δικαιούνται, σύμφωνα με την νομοθεσία, το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, εκτός από τους περίπου 100 επισκέπτες που προέρχονται από το πρώην ΙΚΑ, οι οποίοι εξαιρούνται και δεν το λαμβάνουν ακόμα και σήμερα. Η μη καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στην συγκεκριμένη ομάδα επισκεπτών, που εργάζεται ακριβώς στις ίδιες επικίνδυνες συνθήκες με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους, συνιστά ξεκάθαρη αδικία που για να διορθωθεί θα απαιτούνταν μόλις 180.000€ ετησίως.

Με βάση τα παραπάνω η κα Κ. Παπανάτσιου και 32 ακόμα Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία ρωτούν τον κ. Υπουργό, εάν πρόκειται να αποκατασταθεί η αδικία που υφίστανται οι επισκέπτες υγείας που προέρχονται από το πρώην ΙΚΑ και να τους χορηγηθεί το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, όπως ακριβώς συμβαίνει με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το