Κόσμος

Πανικός στο Χίθροου: Αεροπλάνα συγκρούστηκαν στον διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης

Χάος επικράτησε στο αεροδρόμιο του Χίθροου, στο Λονδίνο όπου δύο επιβατικά αεροπλάνα συγκρούστηκαν στον διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης.

Το χρονικό
Όλα συνέβησαν σύμφωνα με τη Mirror, όταν το φτερό ενός αεροπλάνου της Virgin Atlantic που μεταφερόταν με ρυμουλκό συγκρούστηκε με την ουρά ενός κοντινού αεροσκάφους της British Airways.

Φωτογραφία δείχνει τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να σπεύδουν στον τόπο του ατυχήματος στον τροχόδρομο του Χίθροου στον τερματικό σταθμό 3 του αεροδρομίου του δυτικού Λονδίνου.
Ευτυχώς, κανείς δεν επέβαινε στα δυο αεροπλάνα.

Έρευνα για το περιστατικό
Εκπρόσωπος της Virgin Atlantic δήλωσε: «Η άκρη του φτερού ενός από τα άδεια αεροσκάφη μας ήρθε σε επαφή με ένα άλλο αεροσκάφος, ενώ ρυμουλκούνταν από την εξέδρα στον Τερματικό Αεροσταθμό 3 του Χίθροου του Λονδίνου. Η ασφάλεια των πελατών και του πληρώματός μας είναι πάντα η πρώτη μας προτεραιότητα. Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι κανένας πελάτης δεν επέβαινε στο αεροσκάφος της Virgin Atlantic κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου».

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε: «Έχουμε ξεκινήσει μια πλήρη και ενδελεχή έρευνα. Οι ομάδες μηχανικών μας πραγματοποιούν ελέγχους συντήρησης στο αεροσκάφος, το οποίο προς το παρόν έχει τεθεί εκτός λειτουργίας».

Το ατύχημα δεν έχει διαταράξει το πρόγραμμα των δρομολογίων της Virgin από και προς τον κόμβο, το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της χώρας.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το