Τοπικά

Ομιλία για τους όζους του θυρεοειδούς αδένα

file

Tην προσεχή Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015 στις 19:00 στο «Καφέ της Επιστήμης» εντός του Πολυχώρου Τέχνης του Ωδείου Φουντούλη, Αντωνοπούλου 17 & Δημητριάδος, θα γίνει η ομιλία τoυ κ. Φώτη Σπύρου, ενδοκρινολόγου και της Δρ Ελένης-Ειρήνης Θώδου, κυτταρολόγου με θέμα ” Καλοήθεις και κακοήθεις όζοι του θυρεοειδούς αδένα ”.
Ο ιατρός Φώτης Σπύρου εκπαιδεύτηκε για δύο έτη στην Γενική Παθολογία στην Β’ Παθολογική Κλινική καθώς και στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Αχιλλοπουλείου Γενικού Νοσοκομείου Βόλου. Η Διοίκηση του Αχιλλοπούλειου του απέμεινε Τιμητική Διάκριση για Παροχή Υψηλής Ποιότητας Υπηρεσιών Υγείας. Ειδικεύτηκε στην Κλινική Ενδοκρινολογίας, Σακχαρώδη Διαβήτη και Nόσων του Μεταβολισμού του Πανεπιστημίου Κρήτης. Μέρος της ειδικότητάς του πραγματοποίησε στα εξωτερικά ιατρεία της Μονάδας Ενδοκρινολογίας Μεταβολισμού και Διαβήτη της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”.
Κατά την συνολική διάρκεια της ειδίκευσής του συμμετείχε σε κλινικές έρευνες της Πανεπιστημιακής Κλινικής και ήταν συγγραφέας πληθώρας ανακοινώσεων σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια. Επίσης συμμετείχε με επιτυχία στην εκπαίδευση προπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και στο λοιπό διδακτικό έργο της κλινικής. Είναι μέλος της Ελληνικής – Ευρωπαϊκής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας, καθώς και της εθελοντικής οργάνωσης “Γιατροί του Αιγαίου” με την οποία προσφέρει δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες στους κατοίκους των ακριτικών ελληνικών νησιών. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο Βόλο.
Η ιατρός Ελένη-Ειρήνη Θώδου γεννήθηκε στο Βόλο. Σπούδασε Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Απέκτησε την ειδικότητα της Κυτταρολογίας μετά εκπαίδευση στο Παθολογοανατομικό Τμήμα του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών “Γ. Γεννηματάς” και στο Κυτταρολογικό Τμήμα του Ελληνικού Αντικαρκινικού Ινστιτούτου “Αγιος Σάββας”. Eξειδικεύτηκε στην παρακέντηση και τη διάγνωση της βιοψίας διά λεπτής βελόνης (FNA) στο Νοσοκομείο Αγ. Σάββας και στο Κυτταρολογικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου Ηenry Ford του Detroit, Michigan USA. Εξειδικεύτηκε σε τεχνικές καλλιέργειας ιστών και μοριακής βιολογίας στο Πανεπιστημιακό Nοσοκομείο Mount Sinai του Τορόντο στον Καναδά με υποτροφία του ΚΕ.Σ.Υ. Εξειδικεύτηκε στην παρασκευή και διάγνωση κυτταρολογικών υλικών με τη μέθοδο κυτταρολογίας υγρής φάσης, THIN PREP στη Λωζάνη.
Έχει 12 πλήρεις επιστημονικές δημοσιεύσεις σε έγκριτα ξένα και ελληνικά περιοδικά και συμμετοχή σε συγγραφή ξενόγλωσσου συγγράμματος. Έχει 25 ανακοινώσεις και 76 συμμετοχές σε διεθνή και ελληνικά ιατρικά συνέδρια , σεμινάρια και ημερίδες. Έχει τιμηθεί με 1)το Ερευνητικό Πρόγραμμα Ε-391 του Κ.Ε.Σ.Υ. ως βασικό στέλεχος της ερευνητικής ομάδας για μελέτη όγκων υπόφυσης, 2) το 1ο Βραβείο “Σωτήρης Παπασταμάτης” από την Ιατρική Εταιρεία Αθηνών, 3) το Βραβείο στη μνήμη Ι. Γιαννάτου από την Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία, 4) το Βραβείο “Ουρανία Αναστασιάδου” από το Ελληνικό Τμήμα της Ιnternational Αcademy of Pathology.
Έχει δώσει επιστημονικές διαλέξεις σε διεθνή και Ελληνικά συνέδρια και ημερίδες όπως και ομιλίες στα πλαίσια κοινωνικής ενημέρωσης σε ιατρικά θέματα προσκεκλημένη από συλλόγους και τηλεοπτικές εκπομπές. Είναι μέλος της Ελληνικής Κυτταρολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Παθολογικής Ανατομικής και της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας και Αντιμετώπισης του ιού των θηλωμάτων (HPV).
Διατηρεί ιδιωτικό Κυτταρολογικό εργαστήριο στο Βόλο από το 1997.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το