Τοπικά

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας για την εργατική Πρωτομαγιά

Η Διοίκηση Συλλόγου συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Μαγνησίας αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργιακή κινητοποίηση πρωτομαγιάς που οργανώνουν από κοινού σωματεία και φορείς, την Τετάρτη 1η Μαϊου, στις 10 το πρωί, στην πλατεία Πανεπιστημίου. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου:

Η 1η Μάη καθιερώθηκε ως γιορτή της παγκόσμιας εργατιάς ύστερα από τα γεγονότα του Σικάγου το 1886, όταν οι εργάτες διεκδίκησαν 8 ώρες δουλειά, 8 ώρες μόρφωση –ψυχαγωγία, 8 ώρες ανάπαυση.
Οι εργοδότες με την κυβέρνησή τους ύστερα από προβοκάτσια αιματοκύλισαν τους αγωνιζόμενους εργάτες, τους δε ηγέτες τους εκτέλεσαν.
Η 2η Διεθνής στο συνέδριό της το 1889 στο Παρίσι αποφάσισε, ύστερα από πρόταση του Φρειδερίκου Έγκελς, να γιορτάζεται η 1η Μάη ως παγκόσμια ημέρα της εργατικής τάξης.
Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα απεργίας και όχι αργίας και των λουλουδιών, όπως τη θέλει η αστική τάξη και οι κυβερνήσεις της για να την εκφυλίσουν και να της αλλάξουν το περιεχόμενο.
Τη μέρα αυτή οι εργάτες στις συγκεντρώσεις τους κάνουν απολογισμό τι είχαν και τι έχασαν, και προβάλλουν τα αιτήματά τους για μια καλύτερη ζωή. Ακόμα εκδηλώνουν την αντίθεσή τους ενάντια στον πόλεμο, για την παγκόσμια ειρήνη και τιμούν τα θύματα του ταξικού αγώνα:
• Στη χώρα μας έχουμε αιματηρά γεγονότα την Πρωτομαγιά του 1923 στον Πειραιά, με
θύμα τον εργάτη Παρασκευαΐδη.
• Τη μεγάλη απεργία των καπνεργατών στη Θεσσαλονίκη το 1936, που πήρε πανεργατικό
χαρακτήρα με πολλά θύματα και στο Βόλο (ένας νεκρός και επτά τραυματίες).
• Με αποκορύφωμα την εκτέλεση των 200 αγωνιστών κομμουνιστών την 1η Μάη 1944 στην
Καισαριανή από τους γερμανοφασίστες κατακτητές.

Η φετινή Πρωτομαγιά είναι αφιερωμένη στον αγώνα των εργαζομένων και των συνταξιούχων ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο για την τελική νίκη των λαών.
Για να ζήσουμε σε ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, σε ένα κόσμο χωρίς πολέμους, προσφυγιά.
Με σωματεία εργατών, όχι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών.

Οι λαοί έχουν δικαίωμα να ζήσουν ειρηνικά και έχουν τη δύναμη να διεκδικήσουν μια κοινωνία απαλλαγμένη από πολέμους, κρίση, φτώχεια κι εκμετάλλευση.
Να δυναμώσουμε την πάλη μας κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των συμμάχων της και ν’ απαιτήσουμε από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να μην δώσει ¨Γη και ύδωρ¨ στους μακελάρηδες των λαών, για να μην γίνουν τα παιδιά μας κιμάς στις πολεμικές μηχανές των πολεμοκάπηλων.
Μετατρέπουν την περιοχή της Θεσσαλίας και τη χώρα μας σε μαγνήτη πολέμου, που θα δεχθούν γερά πλήγματα σε περίπτωση εμπλοκής, με τραγικές συνέπειες για το λαό μας.
Η περιοχή μας μετατρέπεται σε πολεμικό ορμητήριο με την εγκατάσταση στο ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟ μαχητικών ελικόπτερων που κάνουν ασκήσεις μεταφοράς ακόμα και τραυματιών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας! Στην 110 Πτέρυγα Μάχης (ΛΑΡΙΣΑ) έχουν ήδη εγκατασταθεί μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά αεροσκάφη DRONES του τύπου MQ-9 “Reaper” (Θεριστής). Υπάρχουν πληροφορίες και για την εγκατάσταση και νέων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, των GLOBAL HAWK, που διαθέτουν κάμερες, αισθητήρες υπερύθρων και φέρουν πολλά οπλικά συστήματα. Με αυτά τα αεροσκάφη οι ΗΠΑ μπορούν να κάνουν επιθέσεις ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα σημεία του πλανήτη.

Το συνταξιουχικό κίνημα μαζί με το αντιιμπεριαλιστικό, φιλειρηνικό κίνημα καλεί το λαό να μη μείνει απαθείς μπροστά στις εξελίξεις. Κανένας εφησυχασμός. Τώρα απαιτείται επαγρύπνηση. Απαιτείται οργάνωση της πάλης για να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, που είναι διάσπαρτες σε όλη την χώρα από την Αλεξανδρούπολη μέχρι και την Κρήτη. Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
Επίσης η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καταβάλλει κάθε χρόνο το 2,2% του ΑΕΠ της στο ΝΑΤΟ, δηλ. 4,1 δις ευρώ, και έρχεται στη δεύτερη θέση μετά τις ΗΠΑ και από την άλλη συνεχίζει την εξόντωση των συνταξιούχων εφαρμόζοντας τους αντιασφαλιστικούς νόμους.

Συνεχίζουμε πιο αποφασισμένοι και απαιτούμε:
 Κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου) και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
 Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να οριστεί η κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ, από τα 360 που είναι σήμερα.
 Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και στην περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων, του ΕΚΑΣ, των συντάξεων χηρείας.
 Άμεση απόδοση των Δώρων.
 Ανακεφαλαιοποίηση των Ταμείων.
 Να αποδοθεί σύνταξη σε όσους συνταξιούχους έχουν οφειλές στον ΟΑΕΕ με βάση τα χρόνια που έχουν πληρώσει και όχι να οδηγούνται στο σφαγείο των 360 ευρώ.
 Δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους, κατάργηση – απαγόρευση κάθε εμπορευματοποίησης.
 Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό – αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.
 Να αποδοθούν άμεσα, χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, όσα ακόμα η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες – επικουρικές συντάξεις. Να εφαρμοστούν τώρα όλες οι δικαστικές αποφάσεις που προβλέπουν επιστροφές σε όλους τους συνταξιούχους.
Εμείς οι συνταξιούχοι παλιά φρουρά της εργατικής τάξης θα βρισκόμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το