Αθλητισμός

Έλαμψαν τα κορίτσια του ΝΟΒΑ στο Πανελλήνιο καλλιτεχνικής κολύμβησης

Μεγάλη επιτυχία για τα κορίτσια του ΝΟΒΑ στην καλλιτεχνική κολύμβηση, καθώς κατέκτησαν την 2η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα νεανίδων και επτά ασημένια μετάλλια σε ισάριθμα αγωνίσματα.
Αναλυτικό ρεπορτάζ για την επιτυχία του ΝΟΒΑ υπήρξε στη «Θεσσαλία της Δευτέρας», ενώ η διοίκηση του Ομίλου εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:
«Έλαμψαν τα κορίτσια μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων που διεξήχθη στις 18-21/4 στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης. Τα κορίτσια μας γύρισαν στο Βόλο έχοντας στη βαλίτσα τους 7 ασημένια μετάλλια και τον τίτλο του δευτεραθλητή Ελλάδος. Πιο συγκεκριμένα, ο πρώτος τελικός ήταν αυτός του τεχνικού ομαδικού όπου οι αθλήτριες Ελένη Φραγκάκη, Αναστασία Κουτσελίνη, Νεφέλη Γκαγιάννη, Ελένη Δεληγιάννη, Ευθαλία Δέσποινα Παγώνη, Παρασκευή Τσεντζου, Ζωή Καράγγελου, Δήμητρα Ουρανιτσα, Ελένη Φράγγου (αναπλ.), Κωνσταντίνα Γρηγορίου (αναπλ.) εκτέλεσαν ένα όμορφο πρόγραμμα και ανέβηκαν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Στο τελικό του τεχνικού ομαδικού συμμετείχαν 6 σύλλογοι. Συνέχεια για τα κορίτσια μας είχε το τεχνικό ντουέτο με τις: Ελένη Φραγκάκη, Αναστασία Κουτσελίνη να κερδίζουν το ασημένιο μετάλλιο και τις Ελένη Δεληγιάννη, Νεφέλη Γκαγιάννη να βρίσκονται στην 8η θέση μεταξύ 17 ντουέτο. Στον επόμενο τελικό, αυτό του τεχνικού σόλο η αθλήτρια μας Ελένη Φραγκάκη βρέθηκε στη δεύτερη θέση ύστερα από ένα καλό εκτελεσμένο πρόγραμμα με την Αναστασία Κουτσελίνη να ακολουθεί στην 5η θέση ανάμεσα σε 18 σόλο. Συμμετοχή στο προκριματικό του τεχνικού σόλο είχαμε και με τη Ζωή Καράγγελου η οποία κέρδισε την 10η θέση. Στον τελευταίο τελικό του Σαββάτου το ελεύθερο ομαδικό με τις Ελένη Φραγκάκη, Αναστασία Κουτσελίνη, Νεφέλη Γκαγιάννη, Ελένη Δεληγιάννη, Ευθαλία Δέσποινα Παγώνη, Παρασκευή Τσέντζου, Χρυσούλα Ιωάννου, Κωνσταντίνα Γρηγορίου, Ελένη Φράγγου (αναπλ.), Δήμητρα Ουρανίτσα (αναπλ.) κατάφερε να κερδίσει ακόμα ένα ασημένιο μετάλλιο, στο τελικό αυτό συμμετείχαν 8 σύλλογοι.

Η αρχή της τελευταίας μέρας έγινε με το ελεύθερο σόλο όπου η Ελένη Φραγκάκη μετά από μια παρά πολύ καλή παρουσία κέρδισε το 5ο της ασημένιο μετάλλιο, επίσης πολύ καλή συμμετοχή στον ίδιο τελικό είχαμε με την Αναστασία Κουτσελίνη η οποία κατάφερε να βρεθεί στην 6η θέση ανάμεσα σε 22 σόλο. Στο προκριματικό του Ελεύθερο σόλο συμμετοχή είχαμε και από την Ευθαλία Δέσποινα Παγώνη η οποία βρέθηκε στην 11η θέση. Συνέχεια για τα κορίτσια μας είχε το ελεύθερο ντουέτο με τις Ελένη Φραγκάκη, Αναστασία Κουτσελίνη να ανεβαίνουν για ακόμα μια φορά στο δεύτερο σκαλί του βάθρου και με τις Ευθαλία Δέσποινα Παγώνη, Παρασκευή Τσέντζου, Γεωργία Μαντζαφλέρη (αναπλ.) να βρίσκονται στην 8η θέση. Συμμετοχή στον προκριματικό του ελεύθερου ντουέτο είχαμε και από τις Νεφέλη Γκαγιάννη, Ελένη Δεληγιάννη, Ζωή Καράγγελου (αναπλ.) οι οποίες βρέθηκαν στην 9η θέση ανάμεσα σε 18 ντουέτο. Τελευταίο αγώνισμα για τα κορίτσια μας ήταν το combo όπου οι αθλήτριες Ελένη Φραγκάκη, Αναστασία Κουτσελίνη, Νεφέλη Γκαγιάννη, Ελένη Δεληγιάννη, Ευθαλία Δέσποινα Παγώνη, Παρασκευή Τσέντζου, Χρυσούλα Ιωάννου, Δήμητρα Ουρανίτσα, Ελένη Φράγγου, Γεωργία Μαντζαφλέρη, Κωνσταντίνα Γρηγορίου (αναπλ.), Κυριακή Καραγιάννη (αναπλ.) κέρδισαν ακόμα ένα ασημένιο μετάλλιο! Στο αγώνισμα του combo συμμετείχαν 7 σύλλογοι. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν ο σύλλογος μας να αναδειχθεί δευτεραθλητής Ελλάδος πίσω από τον πρωταθλητή σύλλογο για το 2019 ΑΝΟΜ. Αξίζει να σημειωθεί πως στην Αθήνα παρέμειναν οι αθλήτριες Ελένη Φραγκάκη, Αναστασία Κουτσελίνη, Ελένη Δεληγιάννη, Νεφέλη Γκαγιάννη και Βασιλική Κοφίδη οι οποίες συνεχίζουν τις προπονήσεις τους με την Εθνική ομάδα Γυναικών.
Συγχαρητήρια απευθύνουν, ο πρόεδρος του ΝΟΒΑ κ. Χαράλαμπος Τσουκαλάς και τα μέλη του Δ.Σ., σε όλες τις αθλήτριές μας, στις προπονήτριές τους Εβίτα Κοφίδη και Δήμητρα Ζαντερίου και στην αντιπρόεδρο του συλλόγου και έφορο του τμήματος κ. Μαρία Παρασκευόπουλου. Ευχόμαστε καλή συνέχεια για τις επόμενες υποχρεώσεις».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το