Τοπικά

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας για το εργατικό ατύχημα στον Δήμο Αλμυρού

Mε αφορμή το πρόσφατο σοβαρό εργατικό ατύχημα στον Δήμο Αλμυρού, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας καταγγέλλει κάθε υπεύθυνο που οδήγησε μια εργαζόμενη στο να κινδυνεύει η ζωή της, πιθανώς εξαιτίας παραλείψεων και πλημμελειών.

Όπως, ειδικότερα, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου:
Τα εργατικά ατυχήματα στην Τοπική αυτοδιοίκηση είναι πολλά, εκ των οποίων κάποια είναι θανατηφόρα, έχουν λάβει εκρηκτικές διαστάσεις και κανείς απ΄τα αρμόδια υπουργεία και φορείς δε αναλαμβάνει πρωτοβουλίες προκειμένου να μπει τέλος στην μαύρη λίστα των νεκρών και τραυματιών που συνεχώς αυξάνει.
Αιτία όλων αυτών: η εντατικοποίηση της εργασίας, η απασχόληση μη μόνιμου και εξειδικευμένου προσωπικού στους ΟΤΑ, η πλημμελής συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού και φυσικά η μη τήρηση των κανόνων Υγιεινής και Ασφάλειας.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας να χρησιμοποιούν τα ΜΑΠ και να εφαρμόζουν τους κανόνες υγιεινής και Ασφάλειας. Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχουν ΜΑΠ και αναγκάζονται να δουλεύουν κάτω από επικίνδυνες συνθήκες (χαλασμένα και μη νόμιμα οχήματα, ελείψεις κτιριακών υποδομών, κ.λ.π.) να ενημερώνουν αμέσως το Σύλλογό μας.
Τέλος ευχόμαστε το ατύχημα της συναδέλφου να είναι το τελευταίο καθώς και τη γρήγορη αποκατάσταση της υγείας της.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το