Κόσμος

O Γερμανός βουλευτής που σήκωσε μέσα στην Bundestag πλακάτ κατά της Bild και υπέρ της Ελλάδας

vouleutis-bild

Η γερμανική Βουλή ενέκρινε, με τη μεγαλύτερη πλειοψηφία που έχει ποτέ υπάρξει από το ξέσπασμα της κρίσης μέχρι και σήμερα, την τετράμηνη επέκταση της δανειακής σύμβασης. Πριν όμως από την ψηφοφορία οι βουλευτές συζήτησαν επί της ψηφοφορίας.

Εκείνος που προκάλεσε τη μεγαλύτερη αίσθηση όταν ανέβηκε στο βήμα της Bundestag ήταν ο σοσιαλδημοκράτης βουλευτής Άξελ Σέφερ. Ο Σέφερ ανέβηκε στο βήμα κρατώντας το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Bild στο οποίο γραφόταν με τεράστια γράμματα το «Nein», μέσω του οποίου η εφημερίδα καλούσε τους Γερμανούς βουλευτές να καταψηφίσουν την παράταση. Ο Σέφερ είχε φροντίσει να διαγράψει το πρωτοσέλιδο με κόκκινο μαρκαδόρο, λέγοντας πως «η απειλή για αποκλεισμό από την Ευρωζώνη και η συζήτηση για Grexit είναι ανοησία – κάτι τέτοιο θα κατέστρεφε όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και την ΕΕ».

Τόνισε ακόμα πως «δεν υπάρχει γερμανική επιβολή επί της Αθήνας ούτε γερμανική ηγεμονία στην Ευρώπη, όλα τα κράτη είναι ισότιμα…» και συνεννόηση μπορεί να υπάρξει «μόνο μέσω αμοιβαίας κατανόησης».

Τόνισε, ακόμη, ότι η επιστροφή της Γερμανίας στην ευρωπαϊκή οικογένεια μετά τον πόλεμο κατέστη δυνατή «μόνο επειδή οι εταίροι συνεργάστηκαν μαζί μας και μας άπλωσαν το χέρι».

Αναφερόμενος, επίσης, στη δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα «κερδίσαμε μια μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο» μετά το Eurogroup, υποστήριξε ότι στην Ευρώπη δεν δίνουμε μάχες, ούτε κάνουμε πολέμους, αλλά διαπραγματεύσεις και επιτυγχάνουμε συμβιβασμούς, ακόμη και δύσκολους.

Πηγή:iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το