Τοπικά

Καταγράφονται οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες στο δήμο Αλμυρού

Στην καταγραφή οικογενειών και μεμονωμένων πολιτών που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, προχωρά ο δήμος Αλμυρού, με στόχο την ένταξή τους σε προγράμματα αλληλεγγύης και προστασίας. Το θέμα εξετάστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο δημαρχείο Αλμυρού εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων της περιοχής.
Σε μια προσπάθεια να θωρακιστούν κοινωνικά αλλά και υγειονομικά οι ευάλωτες κοινωνικά ομάδες του πληθυσμού, βάσει συγκεκριμένων και διαφανών κριτηρίων, με τρόπο οργανωμένο και μέσα από ισότιμη μεταχείριση και διαφανείς διαδικασίες, ο Δήμος Αλμυρού θα προσπαθήσει να εντοπίσει τις ανάγκες τους, να παρέμβει έγκαιρα και αποτελεσματικά, να δώσει πρόσβαση στο δικαίωμα της ζωής και της υγείας, σε όλους.
Την εποπτεία του προγράμματος θα έχει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αλμυρού και η καταγραφή θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Εκκλησία και με την Επιτροπή Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Όπως έγινε γνωστό, τα δικαιολογητικά των αιτούντων θα εξετασθούν και θα ενταχθούν στο ανάλογο πρόγραμμα, ενώ η διαδικασία καταγραφής των ατόμων θα επαναληφθεί και το Μητρώο θα ενημερώνεται συνεχώς.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες στις εξής κοινωνικές δομές:
1. Κοινωνική Μέριμνα Δημοτικής Ενότητας Αλμυρού: τηλ.: 2422026366
2. Βοήθεια στο Σπίτι Δημοτικής Ενότητας Αλμυρού: τηλ.: 2422025855
3. Βοήθεια στο Σπίτι Δημοτικής Ενότητας Σούρπης: τηλ.: 2422350322
4. Βοήθεια στο Σπίτι Δημοτικής Ενότητας Πτελεού: τηλ.: 2422041910
5. Αρχιερατικός Επίτροπος κ. Μπέκας Γεώργιος: τηλ.: 2422024856

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το