Τοπικά

Ν.Ιωνία – Πρώτο βραβείο σε μαθήτρια γυμνασίου για αγάπη των παιδιών προς γονείς

 

Το 1ο βραβείο στην κατηγορία του διηγήματος στον πανελλήνιο διαγωνισμό που διοργάνωσε ο φορέας λόγου, τέχνης και πολιτισμού «Πνευματικοί ορίζοντες» της Λεμεσού της Κύπρου απέσπασε η μαθήτρια Γ’ τάξης του 1ου Πειραματικού γυμνασίου Νέας Ιωνίας Μαρίνα Ροδάνθη Νταφέκα γράφοντας για την αγάπη των παιδιών προς τους γονείς.
Η διευθύντρια του σχολείου κ. Ευαγγελία Βούλγαρη τόνισε πως «το σχολείο διοργάνωσε με την επιμέλεια της φιλολόγου κ. Βασιλικής Γεράκα ένα λογοτεχνικό διαγωνισμό με διηγήματα και ποιήματα. Συμμετείχαν αρκετοί μαθητές και έργα εστάλησαν στον διαγωνισμό του φορέα της Λεμεσού. Τελικά από αυτό τον διαγωνισμό είχαμε διακρίσεις καθώς η Μαρίνα Ροδάνθη Νταφέκα απέσπασε το 1ο βραβείο στο διήγημα, ενώ η μαθήτρια της ‘Α Τάξης Άννα Πολυχρονοπούλου έλαβε έπαινο στην ποίηση».
Για την αγάπη των παιδιών προς τους γονείς που είναι διαχρονική, αναφέρθηκε στο διήγημά της η μαθήτρια Μαρίνα-Ροδάνθη Νταφέκα.
Το διήγημά της αναφερόταν σε ένα μικρό κορίτσι που είχε χάσει τον πατέρα της χωρίς να τον έχει γνωρίσει. Η μητέρα της τής άφηνε δώρα κάτω από το χριστουγεννιάτικο δένδρο στις γιορτές των Χριστουγέννων και οι συμμαθητές της την έπεισαν πως τα δώρα τα άφηνε ο Αη-Βασίλης. Έτσι ρώτησε τη μητέρα της, αν όντως συμβαίνει αυτό και η μητέρα της τής αποκάλυψε την αλήθεια για τα δώρα. Στη συνέχεια το κορίτσι έστειλε ένα γράμμα στον Αη-Βασίλη ζητώντας να γίνει ο πατέρας της ένα αστέρι στη δική της ψυχή, όπως συμβαίνει και με τη μητέρα της.
«Με το διήγημα αυτό θέλησα να δείξω την αγάπη του παιδιού προς τον γονέα, ακόμη και, όταν αυτός δεν υπάρχει στη ζωή του, τις θύμησες των ανθρώπων μέσα μας, αλλά και τη μαγεία όλης αυτής της παιδικής ηλικίας, η οποία ακόμη και, όταν γκρεμίζεται, δεν φεύγει αυτή η αθωότητα» είπε η μαθήτρια.
Η ίδια συμπλήρωσε πως οι γονείς είναι οι άνθρωποι με τους οποίους ξεκινάς τη ζωή σου και μετά σε καθοδηγούν, είναι πάντα κοντά σου, και σου εκδηλώνουν συνεχώς την αγάπη τους».
Μάλιστα ακόμη και για τη δύσκολη περίοδο της εφηβείας που οι σχέσεις με τους γονείς κάπως δοκιμάζονται, η μαθήτρια σημείωσε πως «σε ένα υγιές οικογενειακό περιβάλλον, η αγάπη του παιδιού για τον γονιό ακόμη και όταν υπάρχουν τέτοιες διαταραχές, παραμένει ίδια.
Η φιλόλογος κ. Βασιλική Γεράκα αναφερόμενη στο διήγημα της μαθήτριας που βραβεύτηκε, είπε πως «ήταν ένα ευαίσθητο διήγημα, με δημιουργική έκφραση, και αποτέλεσε κατάθεση ψυχής. Εμείς ως σχολείο συγχαίρουμε όλους τους μαθητές μας που συμμετείχαν στον πρώτο ενδοσχολικό διαγωνισμό διηγήματος και ποιήματος που προκήρυξε φέτος το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας όσο και στον πανελλήνιο διαγωνισμό της Λεμεσού. Θέλουμε να συμμετέχουν οι μαθητές στους διαγωνισμούς λογοτεχνίας για να ενισχυθεί η σχέση τους με τη λογοτεχνία και να την αγαπήσουν».

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το