Τοπικά

Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων στο εμπόριο

Κάλεσμα συμμετοχής στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαϊου στην πλατεία Ελευθερίας, στις 6 μ.μ., απευθύνει ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Μαγνησίας, μέλος (ΟΓΕ), εκφράζοντας τη συμπαράστασή του προς το σωματείο εμποροϋπαλλήλων που διεκδικεί λύσεις στα προβλήματά του.

Η Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι ετοιμάζεται να φέρει ένα νομοσχέδιο – τερατούργημα με τις ανατροπές του αιώνα, με κατάργηση του 8ωρου και θεσμοθέτηση της 10ωρης δουλειάς, των απλήρωτων υπερωριών, των ατομικών συμβάσεων εργασίας. Πρόκειται, όπως αναφέρουν τα μέλη του Συλλόγου, για “ένα νομοσχέδιο που διαλύει τη ζωή μας, εξαφανίζει τον ελεύθερο χρόνο και το εισόδημά μας”.

Τα αιτήματά τους είναι:
-Σταθερή εργασία, με σταθερό ωράριο εργασίας και κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, των διακεκομμένων ωραρίων! Με μέτρα προστασίας της μητρότητας (άδειες, επιδόματα, γονικές) για τις εργαζόμενες μητέρες, και τους γυναικείου οργανισμού.

-Μέτρα για τη στήριξη της υγείας και της εργασίας των εμποροϋπαλλήλων με μισθούς και δικαιώματα που να καλύπτουν τις ανάγκες τους.

-Επίταξη ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα υγείας χωρίς αποζημίωση των κλινικαρχών.
Να γίνουν άμεσα όλες οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα σε Νοσοκομεία και δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Να εξασφαλιστούν άμεσα οι αναγκαίες ΜΕΘ και ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός στις δημόσιες μονάδες υγείας.

-Μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ. Να ενισχυθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί.

-Καμία απόλυση. Οι απώλειες των εργαζομένων στο εμπόριο να αναγνωριστούν ως εργατικά ατυχήματα καθώς υπάρχει δεδομένος επαγγελματικός κίνδυνος.

-Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας
“Δίνουμε συνέχεια στον αγώνα μας, καλώντας τις γυναίκες του μόχθου στις 6 Μάη, που θα γιορταστεί η Εργατική Πρωτομαγιά στην πλατεία Ελευθερίας στις 6 μ.μ.”, καταλήγει η ανακοίνωση του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το