Τοπικά

Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δ. Νασίκας «κατάργησε» και την Εθνική Αντίσταση- Αντιδρά και ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

Η απόφαση της δημοτικής αρχής του Δήμου Ρήγα Φεραίου να καταργήσει την ονομασία της πλατείας Εθνικής Αντίστασης και της δώσει το όνομα του πρώην δημάρχου Κ. κανάρη προκαλέι σφοδρές αντιδράσεις. μετά το ΚΚΕ αντιδρά και ο ΣΥΡΙΖΑ που χαρακτηρίζει την απόφαση απαράδεκτη.

«Καταγγέλλουμε ως απαράδεκτη την απόφαση της Δημοτικής αρχής και ιδιαίτερα του δημάρχου Νασίκα να προχωρήσουν σε αλλαγή του ονόματος της πλατείας Εθνικής Αντίστασης της πόλης του Βελεστίνου. Η ονομασία τιμούσε τους ηρωικούς αγώνες του λαού μας στην αντίσταση κατά της Γερμανικής κατοχής και ιδιαίτερα τη νικηφόρας μάχης του ΕΛΑΣ και του εφεδρικού ΕΛΑΣ Βελεστίνου την 1η Αυγούστου ’44 κατά των Ναζί. Ο εκλιπών πρώην Δήμαρχος Κ. Κανάρης μπορούσε να τιμηθεί με πολλούς άλλους τρόπους ,πχ μετονομασία άλλης πλατείας κλπ. Σίγουρα όχι σε βάρος της ιστορικής μνήμης των αγώνων του ΕΛΑΣ και της Εθνικής Αντίστασης στο Νομό Μαγνησίας.
Καλούμε το λαό του Δήμου Ρ. Φεραίου να εναντιωθεί στην απαράδεκτη απόφαση και το Δ.Σ. του δήμου να ανακαλέσει την απόφαση που προσβάλει τους αγώνες του λαϊκού κινήματος και της Αντίστασης γενικότερα»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το