ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πότε κλείνουν και πότε ανοίγουν τα σχολεία

Ελλάδα

Πήρε κλίση… το κολωνάκι 

Οι εικόνες της ημέρας

Οι «σκελετοί» του ΠΑΣΟΚ

Παραπολιτικά

Διάλυση στο ΚΙΝΑΛ Μαγνησίας 

Παραπολιτικά

Τοπικά

Γιορτές αφιερωμένες στον Δεκαπενταύγουστο

 

Οι εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου σε συνεργασία με τα Συμβούλια των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, συνεχίζονται κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, με δράσεις στις δημοτικές ενότητες ως εξής:
-Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018, 9.00μ.μ.. Συναυλία στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Νέας Ιωνίας, με τίτλο «Τραγούδια στην Παναγία». Ερμηνεύει το Μουσικό Σύνολο «Ραστωδία» σε μουσική επιμέλεια του Θανάση Δραγάνη. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Ελεάνα Βαρελά – τραγούδι, Ζήσης Γεωργαλιός – κανονάκι, Στράτος Μεγκές – τραγούδι, Αχιλλέας Τίγκας – πλαγίαυλος/νέυ, Βασίλης Λεμονιάς – βιολοντσέλο, Ιάκωβος Μπατιανούδης – κρουστά και ο Θανάσης Δραγάνης – ούτι/λαούτο. Συμμετέχει η Χορωδία Ιεροψαλτών Ι.Μ. Δημητριάδος «Ιωάννης Κουκουζέλης».
Πρόκειται για την καθιερωμένη εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο για να τιμηθεί η μεγάλη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου, το πρόσωπο της Παναγίας και ο ιστορικός Ιερός Ναός της Ευαγγελίστριας της Νέας Ιωνίας, από τους κατοίκους του Βόλου και τους επισκέπτες της πόλης.

-Τρίτη 14 και Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018, στην κεντρική πλατεία της Μακρινίτσας πραγματοποιείται το διήμερο παραδοσιακό πανηγύρι για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου, όπως αυτό καθιερώθηκε να υλοποιείται επί σειρά ετών. Για το φετινό εορτασμό, την επιμέλεια της ορχήστρας και του προγράμματος έχουν αναλάβει οι Γιώργος και Νίκος Κερασιώτης. Με ρυθμούς παραδοσιακούς, αλλά και ευρωπαϊκούς, η ορχήστρα θα διασκεδάσει τους συμμετέχοντες με το πέρας της Αρτοκλασίας (περίπου 9.30μ.μ.) έως τις πρώτες πρωινές ώρες. Πρόκειται για το μοναδικό πανηγύρι της ευρύτερης περιοχής του Βόλου, όπου εκτός από παραδοσιακούς χορούς, αποτελεί έθιμο το να χορεύονται και χοροί όπως βαλς και ταγκό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το