Τοπικά

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος για την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων

«Οι πανελλαδικές εξετάσεις δεν είναι μονάχα μια δοκιμασία γνώσεων, αλλά μια δοκιμασία ψυχραιμίας, σταθερότητας, και κουράγιου» αναφέρει σε δήλωσή του για την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.
Η δήλωση του κ. Μεϊκόπουλου:

«Οι Πανελλαδικές εξετάσεις είναι από τη φύση τους ένας δύσκολος σταθμός στην πορεία των νέων προς το μέλλον και την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Σίγουρα, όμως, δεν την κρίνει και δεν την καθορίζει απόλυτα. Είναι ακόμα ένας σταθμός σε μια πορεία ωρίμανσης.
Φέτος, οι εξετάσεις για την εισαγωγή των μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έχουν τη μοναδική ιδιαιτερότητα να γίνονται στη σκιά των έκτακτων συνθηκών που διαμορφώθηκαν από τα μέτρα για την πανδημία του Covid 19. Μπορεί οι συνθήκες αυτές να μην είναι οι ιδανικές για την εξεταστική διαδικασία, ωστόσο, είμαι βέβαιος πως οι νέες και οι νέοι της χώρας μας θα ανταποκριθούν και σε αυτήν την πρόκληση.
Μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου εύχομαι επιτυχία και καλή δύναμη σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετέχουν στη δοκιμασία των Πανελλήνιων εξετάσεων. Ελπίζω η φετινή ιδιαιτερότητα να μη σας πτοήσει και η κοπιαστική προσπάθεια και αφοσίωση των τελευταίων μαθητικών σας χρόνων να καρποφορήσει με την εισαγωγή στις σχολές που ονειρεύεστε.
Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν τόσο στην εκπαιδευτική κοινότητα για την προετοιμασία των μαθητών, όσο και στους γονείς για την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση που προσφέρουν στα παιδιά που δίνουν εξετάσεις. Υποστηρίξατε τα παιδιά υπό συνθήκες διαφορετικές και αντίξοες. Οι πρωτόγνωρες αυτές αντιξοότητες, υπογράμμισαν για άλλη μια φορά την ανάγκη ενίσχυσης των εκπαιδευτικών και της δωρεάν δημόσιας παιδείας, που φάνηκε ξανά πόσο πολύτιμη και σημαντική είναι για τον τόπο μας.
Οι πανελλαδικές εξετάσεις δεν είναι μονάχα μια δοκιμασία γνώσεων, αλλά μια δοκιμασία ψυχραιμίας, σταθερότητας, και κουράγιου, εφόδια που είναι απαραίτητα στο στίβο της ζωής. Το μέλλον είναι μπροστά σας γεμάτο επιλογές. Σας καλεί να επιλέξετε την πορεία και τους στόχους σας και να έχετε πάντα στο νου πως με συνέπεια, δουλειά, υπομονή και επιμονή θα τα καταφέρετε.
Σας έχουμε ανάγκη! Έχουμε ανάγκη η νέα γενιά να είναι πρωταγωνίστρια, με κριτική σκέψη, τόλμη και δημιουργικότητα, ώστε να πάρει τη σκυτάλη και να μας οδηγήσει σε ένα μέλλον καλύτερο.
Καλή επιτυχία σε όλες και όλους».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το