Τοπικά

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος στο αυτόνομο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου

Στο αυτόνομο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου βρέθηκε στις 20/10/2019 ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Αλ. Μεϊκόπουλος, που και συναντήθηκε με το Διευθυντή του ΤΕΠ κ. Ηλία Καραμέτο.
Ο Βουλευτής ζήτησε πλήρη και αναλυτική ενημέρωση για τη λειτουργία και τις ανάγκες του αυτόνομου ΤΕΠ του Αχιλλοπούλειου, το οποίο ως αυτόνομο τμήμα με αυτοτελείς θέσεις ειδικών ιατρών, ξεκίνησε να λειτουργεί τον Ιούνιο του 2019 και αυτή τη στιγμή εξετάζονται καθημερινά 250 άτομα, ενώ ο χρόνος αναμονής των ασθενών έχει μειωθεί σημαντικά.
Ωστόσο, όπως ενημερώθηκε, με βάση τον αναθεωρημένο προϋπολογισμό του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου η πρόβλεψη για το αυτόνομο ΤΕΠ ήταν να στελεχωθεί συνολικά με δέκα (10) ιατρούς, ενώ αυτή τη στιγμή έχουν πληρωθεί μόνο οι τέσσερις (4) θέσεις και εκκρεμεί η πρόσληψη άλλων έξι (6) ιατρών. Επίσης για την επαρκή λειτουργία του θα πρέπει να καλυφθούν και οι ανάγκες που υπάρχουν σε νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό.
Ο Βουλευτής επεσήμανε ότι την πρωτοβουλία ίδρυσης του νέου αυτόνομου ΤΕΠ του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου θα πρέπει να ακολουθήσει η αποτελεσματική και επαρκής λειτουργία του και για το λόγο αυτό η νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην πλήρη στελέχωση του ΤΕΠ τόσο με ιατρικό προσωπικό, όσο και με νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό, ώστε το αυτόνομο ΤΕΠ του Αχιλλοπούλειου να καλύπτει αποτελεσματικά τις υγειονομικές ανάγκες των πολιτών της Μαγνησίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το