Τοπικά

Τριήμερη απεργία των εργαζομένων στους Δήμους της Μαγνησίας ενάντια στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο

Η διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας καλεί τα μέλη του Συλλόγου να συμμετάσχουν στην απεργία που έχει προκηρυχθεί για την Τρίτη 22, την Τετάρτη 23 και την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019, με αίτημα την άμεση απόσυρση των διατάξεων του αναπτυξιακού νομοσχεδίου που προβλέπουν την εκχώρηση δημοτικών υπηρεσιών καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου σε ιδιώτες.
Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί πανελλαδικό συλλαλητήριο της ΠΟΕ ΟΤΑ στην Αθήνα. Λεωφορεία θα αναχωρήσουν από το Δημαρχείο του Βόλου στις 6.00το πρωί της ίδια μέρας.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου:

Συναδέλφισες και Συνάδελφοι, το περιβόητο «Αναπτυξιακό» Νομοσχέδιο επέλεξε η κυβέρνηση για να εντάξει την διάταξη για την εκχώρηση των Υπηρεσιών Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου σε εργολάβους και ιδιωτικά συμφέροντα.
Με τη νέα Νομοθετική ρύθμιση οι Δήμαρχοι ουσιαστικά μετατρέπονται σε μάνατζερ όπου θα φροντίζουν να διασφαλίζουν τα κέρδη των μεγαλοεργολάβων και επιχειρηματιών .
Σεκαμιά περίπτωση δεν δεχόμαστε το Νομοσχέδιο ταφόπλακα του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών τους, της κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) και των συνδικαλιστικών ελευθεριών.
Καλούμε την Κυβέρνηση να συνεχίσει την καταβολή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας το οποίο τέλος Οκτωβρίου κόβεται.
Το συλλαλητήριο το προηγούμενο Σάββατο και η δυναμική του έδειξε ότι όλοι μαζί μπορούμε.
Καλούμε τα μέλη του συλλόγου μας σε ΑΠΕΡΓΙΑ την Τρίτη 22, Τετάρτη 23 και Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019.
Την Πέμπτη συμμετέχουμε στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο της ΠΟΕ ΟΤΑ με λεωφορεία που θα αναχωρήσουν από το Δημαρχείο του Βόλου στις 6.00το πρωί την ίδια ημέρα. Όσοι συνάδελφοι συμμετέχουν στο συλλαλητήριο πρέπει να δηλώσουν στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου μας έως την Τετάρτη 23-10-2019 το μεσημέρι.

Συνάδελφοι περιφρουρούμε όλοι τους χώρους μας.
Η απεργία αφορά το σύνολο των υπαλλήλων στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ

Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει ΑΜΕΣΑ τις επίμαχες αντεργατικές διατάξεις από το «Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το