Κόσμος

Οι NYT πήραν συνέντευξη από 50 συνεργάτιδες του Τραμπ -Τι αποκάλυψαν στην εφημερίδα

tra-708_13

Οι συνεντεύξεις με δεκάδες γυναίκες που εργάστηκαν για τον Ντόναλντ Τραμπ ή συναναστράφηκαν μαζί του κοινωνικά αποκαλύπτουν ένα μοτίβο μιας συχνά ανησυχητικής συμπεριφοράς από τον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, επισημαίνουν σε άρθρο τους σήμερα οι New York Times.

Η αμερικανική εφημερίδα, που υποστηρίζεται ότι βάσισε το άρθρο της σε περισσότερες από 50 συνεντεύξεις, επικαλείται γυναίκες που εξιστόρησαν περιστατικά κατά τα οποία ο μεγιστάνας αντιμετώπισε τις γυναίκες ως σεξουαλικά αντικείμενα και προέβη σε σχόλια σχετικά με τη σωματική τους διάπλαση.

Ωστόσο ορισμένες γυναίκες είπαν ότι ο Τραμπ τους ενθάρρυνε κατά τη διάρκεια της καριέρας τους και τις προώθησε στις επιχειρήσεις του, συχνά και σε θέσεις όπου οι γυναίκες τείνουν να αποκλείονται.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τα όχι και τόσο κολακευτικά περιστατικά που περιγράφονται στο άρθρο ο δισεκατομμυριούχος είτε αρνήθηκε ότι εκτυλίχθηκαν είτε αμφισβήτησε τις λεπτομέρειες τους, επισημαίνει η εφημερίδα.

«Πολλά περιστατικά τα έχουν επινοήσει στο πέρασμα των χρόνων» απάντησε ο Τραμπ.

«Πάντα αντιμετώπιζα τις γυναίκες με μεγάλο σεβασμό» πρόσθεσε ο ίδιος.

Η Μπάρμπαρα Ρες, η οποία επέβλεπε την οικοδόμηση των κεντρικών γραφείων του Τραμπ στο Μανχάταν, είπε ότι εκείνος ορισμένες φορές διέκοπτε τις συσκέψεις με σχόλια για τη σωματική διάπλαση των γυναικών.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου για ένα έργο στο Λος Άντζελες, για παράδειγμα, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος προέβη σε ένα σχόλιο σχετικά με τις γυναίκες της Νότιας Καλιφόρνιας.

«Φροντίζουν τα οπίσθια τους» είπε ο εργοδότης της σύμφωνα με τη Ρες.

Χρόνια αργότερα, όταν η Ρες είχε πάρει κάποια κιλά, περιέγραψε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ της ανέφερε: «Μοιάζεις με καραμέλα».

Ακόμα κι έτσι, η Ρες, η οποία εργάστηκε για τον Τραμπ για 12 χρόνια προτού παραιτηθεί και επιστρέψει εργαζόμενη ως σύμβουλός του για επιπλέον 6 χρόνια, τονίζει ότι νιώθει ευγνωμοσύνη για τον μεγιστάνα λόγω των επαγγελματικών ευκαιριών που της προσέφερε, αν και πολύ συχνά την αποκαλούσε «γλυκούλα», γράφει η αμερικανική εφημερίδα.

Ως υποψήφιος στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ αναφέρεται συχνά στο πως οι Αμερικανίδες θα ευνοηθούν εφόσον εκείνος εκλεγεί επικαλούμενος τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Συχνά διατείνεται ότι κανείς δεν «υπεραγαπά» ή «σέβεται» τις γυναίκες περισσότερο από τον ίδιο.

Κάποιες από τις γυναίκες που έδωσαν συνέντευξη εξήραν τον επιχειρηματία διότι έδωσε στις γυναίκες θέσεις ισχύος.

«Για εμένα, εκείνος δημιούργησε ένα καθεστώς όπου εγώ μπορώ να αριστεύσω στην εργασία μου και την ίδια στιγμή να αφιερώσω τον απαραίτητο χρόνο στην οικογένειά μου» υπογράμμισε η Τζιλ Μάρτιν, βοηθός σύμβουλος στο Trump Organization.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το