Οικονομία

Ντάισελμπλουμ: Πιθανό ένα σενάριο Κύπρου για την Ελλάδα

daisel
Με την ενίσχυση της νομισματικής ένωσης να εξακολουθούν να αποτελούν βασικό αντικείμενο του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος μιλώντας στον ολλανδικό σταθμό BNR, έκανε λόγο για τα πιθανά σενάρια που σε σχέση με την Ελλάδα εάν δεν εκπληρώσει τα αιτήματα της ΕΕ τον Ιούλιου.

Ο Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι η επεξεργασία πιθανών σεναρίων για τις προβληματικές χώρες λίγο πολύ έχει ολοκληρωθεί.
«Σκεφτείτε την Κύπρο. Οι τράπεζες είχαν όριο αναλήψεων για λίγο διάστημα και υπήρχε έλεγχος στις εισροές και τις εκροές κεφαλαίων, έτσι όλα τα σενάρια παραμένουν ανοιχτά», δήλωσε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών.
«Επίσης είναι σημαντικό να κρατήσουμε την Ελλάδα σε τροχιά. Η ανάκαμψή της πήγαινε αρκετά καλά, αλλά λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας θα υπάρξουν καθυστερήσεις. Η πολιτική μου δέσμευση είναι να κρατήσω ανέπαφη την ευρωζώνη και να την ενισχύσω και εκεί είναι που επικεντρώνομαι», πρόσθεσε.
«Οι πιο αυστηρές περικοπές στην ελληνική οικονομία αποτελούν ήδη παρελθόν. Υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα, συνεπώς μπορούν να αρχίσουν να πληρώνουν το χρέος τους. Το σημαντικό ζήτημα είναι ο προϋπολογισμός να διατηρηθεί σε μία γραμμή και να μην τον αφήσουν να εκτροχιαστεί», επεσήμανε ο Ντάισελμπλουμ, υπογραμμίζοντας ότι η προσέλκυση απευθείας ξένων επενδύσεων και η τακτοποίηση του φορολογικού συστήματος παραμένει μία πολύ σημαντική ευθύνη της Ελλάδας.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το