Τοπικά

Νέα πτέρυγα στην Ογκολογική Μονάδα παραδίδουν οι καρκινοπαθείς της Μαγνησίας

ogkologiki
Δίνοντας συνέχεια στο σπουδαίο έργο που υλοποιεί, η διοίκηση του Συλλόγου Καρκινοπαθών Ν. Μαγνησίας παραδίδει το αμέσως επόμενο διάστημα μία ακόμη πτέρυγα στην Ογκολογική Μονάδα του Νοσοκομείου Βόλου. Πρόκειται για μια πτέρυγα τριών δωματίων, πλήρως εξοπλισμένη με όλα όσα είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία της Μονάδας.

Σημειώνεται οτι το 2012 μετά απο πίεση του νεοσύστατου τότε Συλλόγου Καρκινοπαθών Ν. Μαγνησίας, η Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου παραχώρησε μια πτέρυγα 3 δωματίων για ανακαίνιση στην ήδη ιδρυθείσα Ογκολογική μονάδα, γιατί ο αριθμός των καρκινοπαθών είχε αρχίσει να αυξάνεται δραματικά. Ο Σύλλογος, αξιοποιώντας χρηματική βοήθεια του Βολιώτη κ. Χαρ. Τσιμά, χρήματα από τις συνδρομές των μελών του και δωρεές πολιτών που ενίσχυσαν το ταμείο του Συλλόγου σε μνήμη προσφιλών τους προσώπων, κατάφερε να παραδώσει στο Νοσοκομείο μια ογκολογική μονάδα πλήρως εξοπλισμένη, έτσι ώστε οι ασθενείς να έχουν μια αξιοπρεπή νοσηλεία. Επίσης, μετά από συνεχείς πιέσεις και με την βοήθεια όλων των πολιτικών φορέων του Νομού κατέστη δυνατόν να παραμείνει ο μόνος ογκολόγος γιατρός κ. Γεώργιος Ρήγας, ο οποίος κατέβαλε και καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να εξυπηρετήσει τον όλο και αυξανόμενο αριθμό καρκινοπαθών.

Το έργο όμως του Συλλόγου δεν σταμάτησε εδώ. Αρκετοί άποροι καρκινοπαθείς βρήκαν υποστήριξη, ψυχολογική, διατροφική, αλλά και χρηματική στο μέτρο των δυνατοτήτων βέβαια (τρόφιμα, φάρμακα, εξετάσεις κλπ).

Δύο χρόνια μετά, τον Νοέμβριο του 2014, και πάλι με την χρηματική βοήθεια του Χαρ. Τσιμά και άλλων δωρητών, μετά και από παραχώρηση άλλων τριών δωματίων, ο Σύλλογος ανέλαβε και πάλι να υποκαταστήσει την Πολιτεία για την νέα ανακαίνιση. Έτσι σε λίγο καιρό, θα παραδοθεί στους καρκινοπαθείς και στην Ογκολογική Μονάδα μια ακόμη πτέρυγα τριών δωματίων, πλήρως εξοπλισμένη (με κρεβάτια, πολυθρόνες, κουφώματα αλουμινίου, μουσαμάδες ειδικών προδιαγραφών, απιδινωτή, κουρτίνες, παραβάν για την απομόνωση των ασθενών κλπ) με όλα όσα είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία της Μονάδας.

Όπως τονίζει η διοίκηση, η προσφορά του Συλλόγου θα συνεχιστεί όσο τα μέλη και ο κόσμος θα συνεχίσουν να ενισχύουν οικονομικά το ταμείο του Συλλόγου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το