Ελλάδα

Να ερευνηθούν ευθύνες υπουργών για τον ΟΣΕ και τα Τέμπη ζητεί ο Ανδρουλάκης

Με συγγενείς θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη συναντήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Οι συγγενείς ενημέρωσαν τον Νίκο Ανδρουλάκη για την πορεία της έρευνας της δικαιοσύνης και του έδειξαν φωτογραφίες από τον χώρο όπου έχουν μεταφερθεί τα συντρίμμια των δύο τρένων επισημαίνοντας τον κίνδυνο καταστροφής αποδεικτικών στοιχείων.

Επιπλέον, όπως κατήγγειλαν ο χώρος δεν είναι στεγανοποιημένος και τα όποια ευρήματα πιθανώς να προσβληθούν νομικά. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής σχολίασε ότι είναι ντροπιαστική η εικόνα.

Ο κ. Ανδρουλάκης από την πλευρά του υπογράμμισε την πρόθεση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής να καταθέσει αίτημα για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής με βάση τη δικογραφία, που ο Ευρωπαίος Εισαγγελέας απέστειλε στο ελληνικό κοινοβούλιο σχετικά με τις αλλεπάλληλες παρατάσεις στη σύμβαση 717 για την εγκατάσταση τηλεδιοίκησης στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

«Οφείλει να υπάρξει διερεύνηση των ευθυνών των υπουργών, οι οποίοι χειρίστηκαν το θέμα της τηλεδιοίκησης, της σύμβασης 717. Να διερευνηθούν οι λόγοι που οδήγησαν σε τόσες πολλές αναβολές στην υλοποίηση του έργου που έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στο έγκλημα, στην τραγωδία των Τεμπών» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Πηγή: in.gr
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το