Τοπικά

Μονοψήφιος ο αριθμός των νοσηλευόμενων στο Νοσοκομείο Βόλου – Κάνουν το τεστ, αλλά όχι το εμβόλιο κατά κορωνοϊού

Πολύ περιορισμένο είναι το ενδιαφέρον των Βολιωτών για να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, την ίδια στιγμή, όμως, εκδηλώνουν μεγάλη προθυμία για να αγοράσουν τα τεστ ανίχνευσης του ιού στην περίπτωση που έχουν συμπτώματα.
Οι πλατφόρμες του υπουργείου Υγείας ουσιαστικά παραμένουν σε αδράνεια, αφού λίγοι είναι αυτοί που κάνουν αίτηση για να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Κώστας Ματσιόλης «παρά τις συστάσεις των αρμοδίων για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, το ενδιαφέρον είναι πολύ άτονο. Έχουμε κάποιες μέρες να κλείσουμε κάποιο ραντεβού στην αντίστοιχη πλατφόρμα και όσοι εμφανίζονται για να κλείσουν, είναι κυρίως ηλικιωμένοι».
Μια ερμηνεία για το χαμηλό ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως ο κορωνοϊός κάνει ήπια συμπτώματα που μοιάζουν περισσότερα με αυτά της ίωσης».
Αυτό μάλλον αποτυπώνεται και στον αριθμό των νοσηλευόμενων στο «Αχιλλοπούλειο» που χθες άγγιζαν τους έξι, ένας εκ των οποίων βρίσκεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ. Ο μονοψήφιος αριθμός των έξι ασθενών με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο δεν έχει καμία σχέση με τους 95 που νοσηλεύονταν την αντίστοιχη μέρα πριν δύο χρόνια, όταν η πανδημία βρισκόταν ακόμη σε έξαρση. Μάλιστα τότε από τους 95 νοσηλευόμενους οι οκτώ ήταν διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ, τέσσερις στη μονάδα αρνητικής πίεσης και οι υπόλοιποι στις τρεις κλινικές covid που λειτουργούσαν τότε. Τώρα οι ασθενείς με κορωνοϊό παραμένουν στην κάθε κλινική που νοσηλεύονται σε ειδικό θάλαμο.
Πάντως από τις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου τα περισσότερα περιστατικά νοσηλευόμενων σε μια μέρα ήταν ο αριθμός 20, ενώ αρκετές μέρες ήταν και μονοψήφια.
Πάντως την ώρα που δεν υπάρχει ουσιαστικό ενδιαφέρον για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, ίσως γιατί ο κόσμος θεωρεί ότι δεν απειλείται πλέον τόσο πολύ, όπως πριν δύο χρόνια, υπάρχει σημαντική κινητικότητα για την αγορά των τεστ.
Οι φαρμακοποιοί επισημαίνουν πως σε μια μέρα από ένα φαρμακείο μπορεί να πουληθούν και μερικές δεκάδες τεστ.
«Ο κόσμος αισθάνεται την ευθύνη και την υποχρέωση να κάνει ένα τεστ, όταν έχει συμπτώματα, για να δει, αν έχει κορωνοϊό» ανέφερε ο κ. Ματσιόλης και πρόσθεσε πως «από τα φαρμακεία διατίθενται αρκετά τεστ καθημερινά, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τις μάσκες».
Μάλιστα ενόψει του γιορτών και του συνωστισμού που θα υπάρξει όλο και περισσότεροι θέλουν να προφυλαχθούν για να περάσουν όμορφα τις γιορτές, γι’ αυτό και προμηθεύονται προληπτικά μάσκες.

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το