Τοπικά

Μητέρες με πτυχίο Παιδαγωγικής από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – Ορκίστηκαν έχοντας μαζί τις οικογένειές τους

Παντρεμένες και μητέρες κατάφεραν με επιμονή, μεθοδικότητα και πίστη στον στόχο τους να αποκτήσουν το πολυπόθητο πτυχίο από το παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Χθες ορκίστηκαν στο αμφιθέατρο «Κορδάτος» του παραλιακού συγκροτήματος Παπαστράτου έχοντας μαζί τις οικογένειές τους και τους συγγενείς που τους συνεχάρησαν.
Η 23χρονη Δέσποινα Μαυρομάτη μητέρα ενός κοριτσιού εννιά μηνών και ενός κοριτσιού τεσσάρων χρόνων, ανέφερε πως «ήταν δύσκολα, αλλά ωραία χρόνια. Ήταν μια επίπονη διαδικασία, καθώς διαμένω με την οικογένειά μου στη Γλύφα».
Η ίδια υπογράμμισε τη στήριξη που είχε από τον άνδρα της, ιερέα π. Δημήτριο Καρτέρη.
Ερωτηθείσα, πόσο δύσκολο είναι για μητέρα να σπουδάζει παράλληλα είπε πως είναι δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο. «Στο Πανεπιστήμιο έλαβα γνώσεις, εμπειρίες, κέρδισα πολλά, όπως στην πρακτική άσκηση. Και προσπάθησα να μη χάνω μαθήματα, ώστε να τα πηγαίνω καλύτερα στις εξετάσεις».

Όνειρο ζωής να γίνει δασκάλα

Η 36χρονη κ. Κατερίνα Παυλίδου με τον άνδρα και το παιδί της

Η 36χρονη κ. Κατερίνα Παυλίδου, που συγκέντρωσε πολύ υψηλή βαθμολογία 8,80, είναι μητέρα ενός κοριτσιού οκτώ χρονών, ανέφερε πως «ήταν όνειρο ζωής να γίνει δασκάλα. Το πρώτο μου πτυχίο ήταν στην πληροφορική και το δεύτερο το αφιερώνω στην κόρη μου που την λατρεύω. Πιστεύω πως το να είσαι δασκάλα, είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Λατρεύω τα παιδιά και θέλω να δώσω».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το