Τοπικά

Μήνυμα του Μητροπολίτη Δημητριάδος υπέρ των εμβολιασμών: “Η καχυποψία οδηγεί στην απώλεια ανθρώπων”

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, τηρουμένων των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, πραγματοποιήθηκε φέτος ο εορτασμός του ιερού ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην παραλία του Βόλου. Σημειώνεται ότι ο Ναός φιλοξενεί, τούτες τις ημέρες, την εικόνα της Παναγίας Ξενιάς, εφόρου και προστάτιδος της τοπικής εκκλησίας.

Ο Μέγας Πανηγυρικός Εασπερινός τελέστηκε στον προαύλιο χώρο του Ναού, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας κ. Ζέτας Μακρή, της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Δωροθέας Κολυνδρύνη, εκπροσώπων των αρχών και ικανού αριθμού προσκυνητών.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο κ. Ιγνάτιος, ο οποίος μεταξύ άλλων έστειλε μήνυμα υπέρ των εμβολιασμών και υπογράμμισε την ανάγκη τήρησης των μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Το όπλο μας στη πανδημία είναι η ενότητά μας, αλλά ταυτόχρονα και η ευθύνη του καθενός μας να λάβουμε τα μέτρα, μαζί με τον εμβολιασμό, για να σταματήσουμε την πανδημία. Η μεμψιμοιρία και η καχυποψία είναι ό,τι χειρότερο τούτη τη στιγμή, γιατί οδηγούν σε διχασμούς, στην απώλεια ανθρώπων. Γι’ αυτό, φέρουν τεράστιες ευθύνες εκείνοι που σπέρνουν την καχυποψία. Χρειάζεται όλοι μαζί να προχωρήσουμε για να φθάσουμε στο τέλος της Θείας παιδαγωγίας”.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κάλεσε όλους σε θερμή προσευχή για την επικράτηση της ειρήνης στην Παλαιστίνη και στους Αγίους Τόπους, που δοκιμάζονται τούτον τον καιρό: “Ειρήνη για όλους τους ανθρώπους. Κανένα δεν ωφελεί η βία και ο πόλεμος, η θυσία αθώων ανθρώπων. Είθε να επέλθει η σύνεση και να επανέλθει η ειρήνη”.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του κ. Ιγνατίου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης, Πρωτοσύγκελλος. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε τους Ιερείς και τα στελέχη της ενορίας για την επιμελή και προσεκτική διευθέτηση της πανήγυρης και εξέφρασε την χαρά του για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων από όλους. Ευχήθηκε στους εορτάζοντες, στους ιατρούς, νοσηλευτές και νοσηλευομένους στον Νοσοκομείο της πόλης, που δίνουν την μεγάλη μάχη, ενώ εξήγγειλε την επαναλειτουργία των κατασκηνώσεων στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το