Τοπικά

Μετά από 30 χρόνια νεοδιόριστοι στον Βόλο – Άνοιξαν θέσεις για καθηγητές και τοποθετούνται

Έπρεπε να περάσουν πάνω από 30 χρόνια για να τοποθετηθούν νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί όχι μόνο στην Α’ περιοχή Μαγνησίας, δηλαδή το ηπειρωτικό τμήμα του νομού, αλλά ακόμη και μέσα στον Βόλο.
Οι διορισμοί εκπαιδευτικών προχθές δημιουργούν νέα δεδομένα και αποτελούν μια πολύ θετική εξέλιξη. Ήδη οι δύο διευθύνσεις εκπαίδευσης βρίσκονται σε αναμονή των οδηγιών από το υπουργείο παιδείας για την υλοποίηση των διαδικασιών και τη συμπλήρωση των εγγράφων. Προς το παρόν ήδη κάνουν κάποιες προετοιμασίες, όπως είναι η καταχώριση των ονομάτων στην πλατφόρμα του αρμόδιου υπουργείου, προκειμένου να μπορούν να πληρώνονται όντας πλέον κρατικοί υπάλληλοι. Οι διευθύνσεις ανέμεναν μέχρι χθες το μεσημέρι την έκδοση του ΦΕΚ και την αποστολή οδηγιών από το υπουργείο.

Ο διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Χαράλαμπος Σταχτέας δήλωσε πως «μετά από 30 και πλέον χρόνια έχουμε νεοδιορισθέντες εκπαιδευτικούς που θα τοποθετηθούν όχι απλώς στη χερσαία Μαγνησία, αλλά και μέσα στον Βόλο. Πρόκειται για ειδικότητες μαθηματικών αλλά και βιολόγων. Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί εδώ και αρκετά χρόνια. Συνολικά διορίστηκαν στον νομό 89 καθηγητές, δηλαδή καλύφθηκαν όλες οι θέσεις που έβγαλε το υπουργείο παιδείας και πλέον αναμένουμε άλλους 26 διορισμούς καθηγητών από τη δεύτερη προκήρυξη. Μάλιστα αυτή την περίοδο οργανώνουμε και τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν για την τοποθέτησή τους στα σχολεία».
Εντός ημερών οι νεοδιορισθέντες θα πρέπει να αποδεχτούν τον διορισμό τους και μετά να τοποθετηθούν στα σχολεία, αλλά και να ορκιστούν στις υπηρεσίες.

«Από χθες δεχόμαστε αρκετά τηλεφωνήματα από καθηγητές που διορίζονται στον Νομό για να μάθουν, πού βρίσκονται τα σχολεία περιοχών που θα δοθούν κενά. Φαίνεται πως οι περισσότεροι προέρχονται από νομούς εκτός Μαγνησίας. Μάλιστα έχουμε και αρκετούς καθηγητές που διορίζονται στις Βόρειες Σποράδες. Αυτό είναι ευχάριστο, καθώς δημιουργούνται οι προοπτικές για την κάλυψη των κενών στα νησιά» ανέφερε ο κ. Σταχτέας και συμπλήρωσε πως «ο διορισμός αρκετών καθηγητών δεν σημαίνει ότι σταμάτησαν να υπάρχουν και τα λειτουργικά κενά που θα καλυφθούν με τους αναπληρωτές».
Ήδη από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ξεκινά η καταμέτρηση των λειτουργικών κενών, ώστε μετά να ζητηθούν από το υπουργείο παιδείας αναπληρωτές καθηγητές.
«Μέχρι τις 25 Αυγούστου θα πρέπει να έχει καλυφθεί το 75-80% των λειτουργικών κενών που θα υπάρχουν στα σχολεία, ώστε από την 1η Σεπτεμβρίου να έχουν τοποθετηθεί στις σχολικές μονάδες. Αυτό αναφέρει ο προγραμματισμός του υπουργείου παιδείας στο πλαίσιο της ομαλής λειτουργίας έναρξης της σχολικής χρονιάς».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το