Τοπικά

Μειωμένη 50% η πληρότητα στα κάμπινγκ του Πηλίου – Τα περισσότερα λειτούργησαν με Έλληνες επισκέπτες

Οι φόβοι που εκφράζονταν πριν την έναρξη της θερινής χρονιάς για το οργανωμένο κάμπινγκ από επαγγελματίες του κλάδου, επαληθεύτηκαν. Εξάλλου τα μέτρα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα ανάγκασαν τα κάμπινγκ να λειτουργήσουν, σε μια πολύ παράξενη τουριστική χρονιά, λόγω του κορωνοϊού, με το 50% της χωρητικότητάς τους, με την πτώση σε τζίρους και επισκεψιμότητα να υπολογίζεται πάνω από 50%. Τα περισσότερα κάμπινγκ στο Πήλιο δούλεψαν με Έλληνες κυρίως, αφού οι ξένοι ήταν ελάχιστοι.

Ο κ. Νίκος Πασματζίδης από το κάμπινγκ στο Παπά Νερό στον Αη-Γιάννη τόνισε πως «τηρήσαμε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που δόθηκαν από το υπουργείο Τουρισμού. Σύμφωνα με αυτά, η επιχείρηση δούλεψε με το 50% της δυναμικής της. Ήταν κρίμα να έρχεται κόσμος από όλη την Ελλάδα και να τους λέμε ότι δεν μπορούμε να τους εξυπηρετήσουμε».
Ο ίδιος επισήμανε πως η επιχείρηση επιβίωσε οριακά φέτος και στα συν είναι το γεγονός πως μέχρι στιγμής δεν θα εκτεθεί: «Τα έξοδα της επιχείρησης βγήκανε και συνεχίζουμε μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου που θα κλείσουμε».
Ο κ. Ν. Πασματζίδης σημείωσε πως οι ξένοι που βρέθηκαν φέτος στο κάμπινγκ ήταν ελάχιστοι, αν και από τα μέσα Ιουλίου υπήρχαν Βαλκάνιοι επισκέπτες, μετά όμως με το κλείσιμο των συνόρων πολλοί ακύρωσαν τις κρατήσεις τους και δεν ήρθαν στην περιοχή.
«Μόνο με τους Έλληνες δουλέψαμε φέτος» ανέφερε για να συμπληρώσει πως ο τζίρος και η επισκεψιμότητα μειώθηκαν περίπου 60% σε σχέση με πέρσι.

Υπήρχαν και περιπτώσεις στο Πήλιο όπου κάμπινγκ δεν άνοιξαν καθόλου για φέτος το καλοκαίρι. Μία από αυτές τις περιπτώσεις ήταν το κάμπινγκ Louisa στον Πλατανιά, με την κ. Γεωργία Παπασταματίου να επισημαίνει πως ο λόγος που η επιχείρηση παρέμεινε κλειστή ήταν τα περιοριστικά μέτρα, ο φόβος για ενδεχόμενο τοπικό lockdown και για πιθανό κρούσμα. «Μιλάμε για μια χαμένη χρονιά» κατέληξε η ίδια.
Από την πλευρά του ο κ. Αντώνης Συμεωνίδης από το κάμπινγκ Hellas στην Κάτω Γατζέα σημείωσε πως «η κίνηση φέτος ήταν παρά πολύ πεσμένη, με την κατάσταση να χαρακτηρίζεται δραματική», συμπληρώνοντας πως τηρήθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα με τις απαιτούμενες αποστάσεις και το κάμπινγκ λειτούργησε στο 50% της χωρητικότητάς του.

«Για λίγες μέρες είμασταν γεμάτοι και αυτό κατά τις μέρες του Δεκαπενταύγουστου, πάντα με τα οριζόμενα από το αρμόδιο υπουργείο. Το κάμπινγκ Απρίλιο-Μάιο ήταν στο μηδέν, αφού είμασταν κλειστοί, τον Ιούνιο στο 2% και το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου στο 40% έως 50% σε σχέση με πέρσι» τόνισε.
Ο ίδιος επισήμανε πως η πτώση κυμαίνεται πάνω από 50% σε σχέση με πέρσι όσον αφορά στον κόσμο, με τον τζίρο να υπολογίζεται πως μειώθηκε 70% τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο σε σχέση με πέρσι. «Παραμείναμε κλειστά τους δύο μήνες Μάιο και Ιούνιο, χάνοντας τους ηλικιωμένους κάμπερ. Άλλες χρονιές από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο είμασταν γεμάτοι» επισήμανε ο κ. Αντώνης Συμεωνίδης, προσθέτοντας πως «φέτος δουλέψαμε σχεδόν μόνο με Έλληνες, ενώ ελάχιστοι ήταν οι ξένοι και κυρίως Γερμανοί».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το