Τοπικά

Μέχρι σήμερα το Κέντρο Κοινότητας Αλμυρού έχει εξυπηρετήσει περισσότερους από 600 δημότες

Το Κέντρο Κοινότητας είναι μια νέα κοινωνική δομή, η οποία λειτουργεί στο δήμο  από τον περασμένο Φεβρουάριο, χρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020. Μέχρι σήμερα, στους 7 μήνες λειτουργίας έχει υποδεχτεί και εξυπηρετήσει συνολικά περισσότερους από 600 δημότες με στόχο την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου και την πλήρη κοινωνικής τους ένταξη.

Το Κέντρο Κοινότητας στελεχώνεται από δυο Κοινωνικούς Λειτουργούς, μια Ψυχολόγο και μια Διοικητική Υπάλληλο και παρέχει στους δημότες υπηρεσίες κοινωνικής και ψυχολογικής στήριξης, εργασιακής συμβουλευτικής με ιδιαίτερη έμφαση στην υποδοχή, καταγραφή και παραπομπή ωφελούμενων ατόμων στις αρμόδιες υπηρεσίες, σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.
Παράλληλα, οι δικαιούχοι του ΚΕΑ μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Κοινότητας και στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μας καθημερινά, προκειμένου να ενημερωθούν για τα απαραίτητα δικαιολογητικά, να υποβάλουν και να τροποποιήσουν τις αιτήσεις τους.
Επίσης, κάθε Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8:00 έως τις 10:00 οι δημότες ηλικίας άνω των 60 ετών μπορούν να προσέρχονται στο χώρο όπου στεγάζονται οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου και να πραγματοποιούν μετρήσεις σακχάρου, χοληστερίνης, τριγλυκεριδίων και αρτηριακής πίεσης.
Τέλος, όσοι αντιμετωπίζουν ζητήματα εξαρτητικών συμπεριφορών οι ίδιοι ή οι οικογένειες τους μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, η οποία σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ, κάθε Τρίτη παρέχει υπηρεσίες έγκαιρης παρέμβασης και συμβουλευτικής.
Όλες οι υπηρεσίες του Κέντρου Κοινότητας παρέχονται δωρεάν και με βάση το απόρρητο ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας, στη διεύθυνση Δ. Αργυροπούλου 3, στο τηλέφωνο, 2422026366 αλλά και μέσω email στο [email protected]

Δωρεάν Τεστ Μνήμης από το Κέντρο Κοινότητας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Alzheimer

Ο Εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής, κος Χρήστος Γλιάτης, ενημερώνει όλους τους δημότες ότι με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τη Νόσο Alzheimer στις 21 Σεπτεμβρίου, το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αλμυρού θα πραγματοποιεί δωρεάν Τεστ Μνήμης από την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου και καθημερινά.

Τα δωρεάν Τεστ Μνήμης θα πραγματοποιούνται σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, στο χώρο όπου στεγάζονται οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου, επί της οδού Δ. Αργυροπούλου 3. Όσοι δημότες ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους  καθημερινά στο τηλέφωνο 2422026366.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το