Τοπικά

Με μειωμένη τιμή νοικιάζουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων εν μέσω πανδημίας

Μείωση των ενοικίων εν μέσω κορωνοϊού παρατηρείται στην κτηματαγορά, μια τάση που περισσότερο συναντάται στην Αθήνα. Ιδιοκτήτες ακινήτων προς ενοικίαση προτιμούν να νοικιάζουν σε χαμηλότερη τιμή παρά να μένουν αναξιοποίητα. Στην περιφέρεια το φαινόμενο είναι μικρότερο, αλλά δεν παύει να αποτελεί μία τάση, η οποία αναμένεται να αυξηθεί.
Η υγειονομική κρίση και το Airbnb ήταν ο λόγος της μείωσης των ενοικίων που ζητούν οι ιδιοκτήτες. Το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, έχουν αυξηθεί τα αιτήματα από πλευράς των ιδιοκτητών, που ζητούν να διορθώσουν τα ζητούμενα ενοίκια, σε μία προσπάθεια, αφενός, να προλάβουν την «κατρακύλα», που εκτιμάται ότι θα έρθει από Σεπτέμβριο λόγω και της αύξησης του στοκ από πρώην Airbnb και, αφετέρου, να καλύψουν όσο πιο άμεσα γίνεται τις απώλειες που υφίστανται στα εισοδήματά τους λόγω της πανδημίας.

Το φαινόμενο αυτό είναι έντονο στην Αθήνα, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, που άντλησε στοιχεία από τον Spitogatos.gr, μία από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες αγγελιών, όπου τις τελευταίες ημέρες έχουν «πυκνώσει» οι καταχωρίσεις σπιτιών με χαμηλότερα τιμήματα.
Στην περιφέρεια οι μειώσεις στις τιμές των ενοικίων είναι είτε μικρές είτε λίγοι αυτοί που ζητούν χαμηλότερα τιμήματα. Συγκεκριμένα, στον Νομό Μαγνησίας από το σύνολο των αγγελιών που ήταν 387, στις 13 (3,4%) υπήρξε καταχώριση με μειωμένη τιμή.

Η ζήτηση, πάντως, σύμφωνα με τον CEO του Spitogatos κ. Δημήτρη Μελαχροινό, ενώ τις πρώτες εβδομάδες της πανδημίας είχε μειωθεί αισθητά, τις τελευταίες ημέρες αυξάνεται σταθερά.
«Αναμένουμε ότι με τη σταδιακή άρση των μέτρων και τη συσσωρευμένη ζήτηση που υπάρχει θα αρχίσει να κινείται πολύ περισσότερο η αγορά, οπότε οι ζητούμενες τιμές και η αυξημένη προσφορά διαμερισμάτων θα δημιουργήσουν μία νέα ισορροπία», σημειώνει.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το