Τοπικά

Μαθητές του 18ου Δημοτικού Βόλου καθάρισαν τις Αλυκές 

Στον εθελοντικό καθαρισμό στην παραλία των Αλυκών προχώρησαν μαθητές του 18ου Δημοτικού Βόλου σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιηθούν ακόμη περισσότερο για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και των ακτών.
Το σχολείο συμμετείχε στον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών 2019.
Οι μαθητές κρατούσαν πλακάτ με διάφορα συνθήματα για την προστασία του περιβάλλοντος. Σημαντική ήταν και η συνδρομή τοπικών φορέων για την πρωτοβουλία του σχολείου.
Στο σχολείο έχουν πραγματοποιηθεί και άλλες δραστηριότητες κατά το παρελθόν για την ενίσχυση του περιβάλλοντος μέσα από το μεράκι των εκπαιδευτικών να περνούν αυτά τα μηνύματα στους μαθητές.

Η διευθύντρια του 18ου Δημοτικού Βόλου κ. Διονυσία Μάσσιου επισήμανε πως «οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, πάντα ευαισθητοποιημένοι σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνικής ευαισθησίας και ατομικής ευθύνης, συμμετείχαν στον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών 2019, μια εκστρατεία της HELMEPA και του OCEAN CONSERNANCY, προχωρώντας σε καθαρισμό ακτής-βυθού της παραλίας των Αλυκών σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου, το Λιμεναρχείο Βόλου, τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων και τον Σύλλογο Γονέων του σχολείου μας».

Η ίδια ανέφερε πως «Στην αρχή ενημερωθήκαμε από τους εκπροσώπους του Λιμενικού Σώματος τον κ. Κολτσίδα Ευάγγελο, ανθυπασπιστή και την κ. Φωτεινή Ελευθεριάδου, αρχικελευστή, για το ότι τα απορρίμματα σε θάλασσες και ακτές αποτελούν ένα από τα σοβαρότερα περιβαλλοντικά προβλήματα της εποχής μας. Κι αυτό γιατί απειλούν την υγεία μας, υποβαθμίζουν τη θαλάσσια ζωή και επιβαρύνουν την οικονομία των παραθαλάσσιων κοινωνιών, όπως είναι και η δική μας. Στη συνέχεια ο εθελοντής δύτης της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων κ. Δημήτρης Σούφης, μας έδειξε τη διαδικασία κατάδυσης και τους τρόπους καθαρισμού του βυθού, προκαλώντας μας τεράστιο ενδιαφέρον. Τέλος χωριστήκαμε σε ομάδες, φορέσαμε τα γάντια μας και προχωρήσαμε στον καθαρισμό της παραλίας καταγράφοντας τα απορρίμματα που βρίσκαμε και διαχωρίζοντας τα ανακυκλώσιμα. Τα δεδομένα που συγκεντρώσαμε με τις ποσότητες, τους τύπους και τις πηγές προέλευσης των απορριμμάτων θα τα στείλουμε στη HELMEPA που θα τα επεξεργαστεί και θα τα δημοσιεύσει ώστε να βρεθούν και να υιοθετηθούν οι κατάλληλες πρακτικές για την επίλυση του προβλήματος».

Και κατέληξε λέγοντας πως «συμμετέχοντας στην Παγκόσμια Εκστρατεία Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών (ICC), τη μεγαλύτερη στο είδος της στον κόσμο, με πάνω από 13 εκατομμύρια συμμετέχοντες, βελτιώσαμε τις γνώσεις μας, βάλαμε ένα λιθαράκι προς τη λύση του προβλήματος και ανανεώσαμε τη δέσμευσή μας για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος της πατρίδας μας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το