Τοπικά

Μαραβέγιας: Αυξημένες τελικά οι ποσοστώσεις για πολύτεκνους, τρίτεκνους και ΑμεΑ στις προσλήψεις του Δημοσίου

Αυξημένες θα είναι τελικά οι ποσοστώσεις που νομοθετούνται για προσλήψεις πολύτεκνων, τρίτεκνων και ΑμεΑ στο Δημόσιο, σύμφωνα με τις απαντήσεις στη Βουλή του υπουργού Εσωτερικών Μ. Βορίδη σε αντίστοιχες Αναφορές που κατέθεσε ο Βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Συγκεκριμένα, στο νομοσχέδιο που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής, τα ελάχιστα προβλεπόμενα ποσοστά καθορίζονται πλέον σε 16% για τους πολύτεκνους ή τέκνα πολύτεκνων και σε 12% για τα ΑμεΑ και τρίτεκνους ή τέκνα αυτών, αντί των ισχυόντων 15% και 10% αντιστοίχως. Ταυτόχρονα διατηρούνται οι ποσοστώσεις στις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ των συγγενών ΑμεΑ στο 5% επί του συνόλου των προκηρυσσομένων θέσεων του Δημοσίου.

Σχολιάζοντας τα παραπάνω ο Κ. Μαραβέγιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Θέλω να αναγνωρίσω δημόσια την θετική παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού Μ. Βορίδη για την αύξηση και διασφάλιση των ποσοστώσεων στις προσλήψεις πολυτέκνων, τριτέκνων, ΑμεΑ και συγγενών ΑμεΑ στο Δημόσιο. Ειδικότερα, με το τελικά ψηφιζόμενο νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ αυξάνεται σε 16% και 12% αντιστοίχως η κάλυψη πολύτεκνων ή τέκνων τους καθώς και ΑμεΑ ή τρίτεκνων και τέκνων αυτών. Παράλληλα διασφαλίζεται η δέσμευση 5% των εκάστοτε προκηρυσσομένων από το ΑΣΕΠ θέσεων για συγγενείς ΑμεΑ που αφορούν τους γενικούς διαγωνισμούς οι οποίοι θα διεξαχθούν με το νέο σύστημα. Είναι επίσης σημαντικό ότι διατηρείται για τα ΑμεΑ το σύστημα μοριοδότησης με σειρά προτεραιότητας προκειμένου οι προσλήψεις για τα ίδια τα ΑμεΑ να γίνονται δίκαια και γρήγορα.

Θέλω όμως εδώ να επισημάνω πως είναι πολύ σημαντικό εντός του 2021 να υπάρξει ενεργοποίηση των νέων αυτών διατάξεων από το συναρμόδιο για θέματα ΑμεΑ υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Πρέπει να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στην προκήρυξη από τον ΟΑΕΔ των αντίστοιχων θέσεων για τους πλέον ευάλωτους συμπολίτες μας, των οποίων η πρόσβαση στο Δημόσιο επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν σχεδόν ανύπαρκτη.

Είμαι βέβαιος ότι ο νέος αρμόδιος υπουργός Κ. Χατζηδάκης θα κινηθεί γρήγορα προς αυτή την κατεύθυνση. Γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη με το σημερινό νομοσχέδιο θέτει ξανά ψηλά τον πήχη των προσδοκιών της κοινωνίας. Και σίγουρα, για ακόμα μια φορά, θα ανταποκριθεί σ’αυτές τις προσδοκίες».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το