Τοπικά

«Μαγνήτης» για επενδυτές εταιρεία από τον Βόλο που δραστηριοποιείται και στο Λος Άντζελες 

Χρηματοδότηση ύψους 1,3 εκατομμυρίου δολαρίων εξασφάλισε η βολιώτικη εταιρεία «Centaur Technologies», που την βοήθησε να ανοίξει τα φτερά της και από τον Βόλο και τη Θεσσαλονίκη να δραστηριοποιείται ήδη στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ μόλις σε δύο χρόνια.

Ο συνιδρυτής της εταιρείας «Centaur Technologies», Βολιώτης στην καταγωγή, κ. Σωτήρης Μπαντάς μίλησε χθες στο Τμήμα Χωροταξίας στο πλαίσιο του σεμιναρίου των μεταπτυχιακών προγραμμάτων «Νέα Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία και Ανάπτυξη» και «Επενδύσεις και Περιφερειακή Ανάπτυξη» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Το θέμα της ομιλίας του ήταν «Η πορεία μιας startup από την Ελλάδα στον κόσμο» και την παρακολούθησαν με ενδιαφέρον μεταπτυχιακοί φοιτητές.
Η Centaur Technologies πρόσφατα ανακοίνωσε ότι έκλεισε χρηματοδότηση ύψους 1,3 εκατ. δολ. με το ισραηλινό επενδυτικό κεφάλαιο OurCroud First να ηγείται και το PJ Tech Catalyst Fund να συμμετέχει μαζί με τον angel investor Avi Reichental.
Η εταιρεία με έδρα στον Βόλο δραστηριοποιείται στον ανερχόμενο τομέα του Internet Of Things και της ανάλυσης δεδομένων για τον αγροτικό τομέα. Το αντικείμενό της είναι η παρακολούθηση και η προστασία της παραγωγής μετά τη συγκομιδή, όταν αυτή βρίσκεται σε φάση αποθήκευσης, έτσι ώστε αυτή να βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή ποιότητα μέχρι να φύγει για επεξεργασία ή πώληση.
Ο ηλεκτρολόγος μηχανικός και διδάκτωρ του ΕΜΠ κ. Μπαντάς τόνισε πως «ξεκινήσαμε πριν δύο χρόνια την εταιρεία και μας βγήκαν τα βήματα που κάναμε, ενώ το σημαντικό είναι ότι πείσαμε επενδυτές από το Ισραήλ και την Αμερική να επενδύσουν στην επιχείρησή μας το ποσό του 1,3 εκατομμυρίου δολαρίων».
Ο ίδιος τόνισε πως «παρακολουθούμε τα αποθηκευμένα αγροτικά προϊόντα που είναι στα Σιλό και εστιάζουμε στο θέμα της απεντόμωσης ακριβείας για βιομηχανικούς χρήστες. Συνδυάζουμε το ίντερνετ και τις άλλες τεχνολογίες με στόχο τη διασφάλιση της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων. Οι ανάγκες είναι μεγάλες και το πρόβλημα πολύ μεγάλο καθώς το 1/4 της παγκόσμιας παραγωγής ετησίως χάνεται εξαιτίας των απαρχαιωμένων μεθόδων που χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση και συντήρηση των αγροτικών προϊόντων. Η εταιρεία απασχολεί δέκα άτομα.
Ο κ. Μπαντάς ενημέρωσε τους φοιτητές για τα βήματα που πρέπει να κάνουν ώστε από την ιδέα να καταλήξουν στην επιχείρηση, αλλά και να βρουν επενδυτές.
«Ζούμε πλέον την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση που είναι η επανάσταση των δεδομένων και της τεχνητής νοημοσύνης. Η πρώτη επανάσταση ήταν του ατμού, η δεύτερη του ηλεκτρισμού και η τρίτη της μηχανοργάνωσης με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το