Τοπικά

Φοιτητές από όλη η Ευρώπη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας  μέσω του προγράμματος Erasmus

Ξένοι φοιτητές από την Αγγλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Γαλλία, την Πολωνία, τη Δανία, την Τουρκία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται από χθες στον Βόλο στο πλαίσιο του προγράμματος Εράσμους.
Στο αμφιθέατρο Σαράτση πραγματοποιήθηκε εκδήλωση καλωσορίσματος των ξένων φοιτητών, όπου τους μίλησαν οι υπεύθυνοι του τμήματος διεθνών σχέσεων και του προγράμματος Εράσμους, η αρμόδια αναπληρώτρια πρύτανη για τα θέματα αυτά κ. Ιωάννα Λαλιώτου, υπεύθυνοι των Τμημάτων για το Εράσμους, αλλά και εθελοντές φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που ταξίδεψαν πέρυσι με το Εράσμους και έχουν αναλάβει τη συνδρομή στους ξένους φοιτητές, οι οποίοι θα σπουδάσουν στο Πανεπιστήμιο για το χειμερινό εξάμηνο.
Και χθες στο αμφιθέατρο Σαράτση βρίσκονταν φοιτητές από πολλές χώρες με αποτέλεσμα το πανεπιστήμιο να μοιάζει… με μικρή Ευρώπη.
Πολλοί φοιτητές επέλεξαν να σπουδάσουν στην Αρχιτεκτονική, ενώ ενδιαφέρον υπάρχουν για το ΤΕΦΑΑ, το Οικονομικό, το Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης και άλλα Τμήματα.
Επίσης έχουν έρθει με Εράσμους και Κύπριοι φοιτητές που επιλέγουν κυρίως τα Παιδαγωγικά.
Η διοικητική συντονίστρια του Εράσμους κ. Πηνελόπη Δάλλη τόνισε πως το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας τα πηγαίνει πολύ καλά με τη διεθνή κινητικότητα και είναι ευρέως γνωστή η δουλειά που γίνεται για το Εράσμους εδώ ως αποτέλεσμα πολύχρονων προσπαθειών.
Δύο φοιτητές από τη Γαλλία, ο Αλεξάντερ και η Εμιλού, μίλησαν στη «Θ» εκφράζοντας τον ενθουσιασμό τους που βρίσκονται στον Βόλο που είναι μια πολύ όμορφη πόλη. Ο Αλεξάντερ σπουδάζει αρχαιολογία και θέλει να εμφυσήσει περισσότερο στις σπουδές στην αρχαιολογία σε μια χώρα με πλούσια παράδοση, ενώ η Εμιλού ασχολείται με τον αθλητισμό και το ΤΕΦΑΑ.
Πάντως οι φοιτητές τόνισαν πως δεν τους φοβίζει η κρίση στην Ελλάδα και ότι περιμένουν να δουν πώς είναι οι σπουδές στο πανεπιστήμιο.
Μετά την εκδήλωση στο ίδρυμα οι φοιτητές επισκέφθηκαν το Μουσείο της Πόλης.
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το