Τοπικά

Κορωνοϊός: Το Νοσοκομείο του Βόλου μπορεί να προσλάβει άμεσα 30 ειδικευόμενους γιατρούς

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ενημερώθηκε ότι άμεσα το Νοσοκομείο του Βόλου μπορεί να προσλάβει με σύμβαση γιατρούς που θα καλύψουν τις ανάγκες του μεσούσης της μεγάλης κρίσης του κορωνοϊού.

Ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Μαλινδρέτος τόνισε στην e-thessalia. gr ότι με βάση τις ανάγκες που έχουν καταγραφεί και τις γνωρίζει το Υπουργείο Υγείας, λείπουν από κρίσιμους τομείς 30 ειδικευόμενοι περίπου. “Το κρίσιμο ζήτημα είναι να δείξουν ενδιαφέρον οι γιατροί που καλούνται σε μια μάχη με ελάχιστα εφόδια και λίγα χρήματα. Με την συγκεκριμένη απόφαση μπορούμε άμεσα να προσλάβουμε όλες τις ειδικότητες  που περιλαμβάνονται κατά προτεραιότητα”, τόνισε.

Τι αναφέρει το έγγραφο:

ΘΕΜΑ:​Σχετικά με την εφαρμογή του τεσσαρακοστού έκτου άρθρου «Πρόσληψη ιατρικού προσωπικού άνευ ειδικότητας»της από 20-3-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 68 A’)

Σύμφωνα με το τεσσαρακοστό έκτο άρθρο «Πρόσληψη ιατρικού προσωπικού άνευ ειδικότητας» της από 20-3-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 68 Α’) και προκειμένου να εξασφαλισθεί η ορθή και απρόσκοπτη εφαρμογή του, σας διευκρινίζουμε τα κάτωθι:

1. Δικαίωμα άμεσης πρόσληψης στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας έχουν οι ιατροί, των οποίων οι αιτήσεις τους εκκρεμούν στις λίστες αναμονής, κυρίως για τις ειδικότητες της Εσωτερικής Παθολογίας, Καρδιολογίας, Πνευμονολογίας- Φυματιολογίας, Ακτινολογίας, Παιδιατρικής, και παράλληλα πληρούν τις προϋποθέσεις τοποθέτησης (έκδοση βεβαίωσης άσκησης επαγγέλματος, πιστοποιητικό εκπλήρωσης του προκαταρκτικού σταδίου ειδίκευσης, αν απαιτείται κ.λ.π). Δεν συμπεριλαμβάνονται οι ιατροί, οι φάκελοι των οποίων έχουν αποσταλεί στο Υπουργείο για τοποθέτηση και συνεπώς βρίσκονται στη διαδικασία πρόσληψης για ειδίκευση.
2. Τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, τα οποία διαθέτουν κενές θέσεις ειδικευομένων ιατρών οποιοσδήποτε ειδικότητας για μεγάλο χρονικό διάστημα και οι οποίες δεν πρόκειται να καλυφθούν στο προσεχές διάστημα, οφείλουν, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειών και των Περιφερειακών ενοτήτων, να προβούν άμεσα σε επικοινωνία με τους ανωτέρω ιατρούς, ώστε να τους ενημερώσουν σχετικά και να συνάψουν σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου με τους
3. Λόγω του κατεπείγοντος και μετά την κοινοποίηση του παρόντος, οι ενδιαφερόμενοι ιατροί που θα προσέλθουν από μόνοι τους στα νοσοκομεία και πληρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις, συνάπτουν άμεσα σύμβαση και τοποθετούνται σε κενή οργανική θέση ειδικευομένου οποιοσδήποτε ειδικότητας.
4. Για την ανάληψη υπηρεσίας, οι ιατροί οφείλουν να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στο άρθρο 7 της αρ. Α2δ/Γ.Π.οικ.9106/2016 (ΦΕΚ 314 Β’) Υπουργικής Απόφασης. Το χρονικό διάστημα που θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους δεν προσμετράται ως χρόνος ειδίκευσης.
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το