Τοπικά

Λάρισα: Εκτακτες οικονομικές ελαφρύνσεις για επιχειρήσεις και οικογένειες από τον Δήμο

Εκτακτες οικονομικές ελαφρύνσεις για την ανακούφιση επιχειρήσεων και οικογενειών της Λάρισας που πλήττονται από την πρωτόγνωρη κρίση του κορωνοϊού, ανακοίνωσε η δημοτική αρχή στη Λάρισα.
Ειδικότερα για τις επιχειρήσεις που διέκοψαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους σύμφωνα με αντίστοιχες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) προβλέπονται τα εξής:

Απαλλαγή ανταποδοτικών δημοτικών τελών για τους επαγγελματικούς λογαριασμούς παροχής ρεύματος για τις επιχειρήσεις που ανέστειλαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους
Απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων.
Απαλλαγή καταβολής των τελών διαμονής παρεπιδημούντων 0,5%
Απαλλαγή καταβολής των τελών επί των ακαθάριστων εσόδων των καταστημάτων 0,5% και κέντρων διασκέδασης 5%.
Απαλλαγή καταβολής ενοικίου για τα δημοτικά ακίνητα που στεγάζονται επιχειρήσεις που σταμάτησαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.
Επιπλέον για τις οικογένειες του δήμου αποφασίστηκε η απαλλαγή καταβολής τροφείων και διδάκτρων για δομές του δήμου και των Νομικών Προσώπων, για το χρονικό διάστημα που δεν θα λειτουργήσουν. Η απαλλαγή αφορά τις εξής δομές:

Παιδικούς Σταθμούς
Δημοτικό Ωδείο Λάρισας
Δημοτική Σχολή Χορού
Εργαστήρι Δημοτικής Πινακοθήκης – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.
Τέλος, σημειώνεται ότι εξετάζονται μέτρα στήριξης για τις ΚΟΙΝΣΠΕΠ που παρέχουν υπηρεσίες σε προγράμματα του δήμου Λαρισαίων, με στόχο την προστασία των μελών των Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων καθώς και για άλλες ειδικές κατηγορίες εργαζομένων.

Σχετική παρέμβαση προς την κατεύθυνση στήριξης των παραπάνω ομάδων εργαζομένων, έχει ήδη γίνει προς το Υπουργείο Εσωτερικών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το