Τοπικά

Κων. Μαραβέγιας: Να ενταχθούν και οι μικρές επιχειρήσεις στο σχέδιο επιδότησης παγίων δαπανών

Την ανάγκη να ενταχθούν τα πολύ μικρά εμπορικά καταστήματα στο σχέδιο επιδότησης παγίων δαπανών, υπογραμμίζει με Αναφορά του προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Η Αναφορά του κ. Μαραβέγια βασίζεται σε σχετικό αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου – Νέας Ιωνίας, η διοίκηση του οποίου επισημαίνει ότι το 70% των τοπικών εμπορικών επιχειρήσεων, κυρίως ατομικού και οικογενειακού χαρακτήρα, εξαιρείται από το μέτρο, καθώς δεν πληρούν το κριτήριο υπαγωγής που προβλέπει να απασχολούν τουλάχιστον έναν εργαζόμενο με εξαρτημένη σχέση εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητείται να υπάρξει άμεση διορθωτική παρέμβαση, ώστε οι πολύ μικρές επιχειρήσεις, που δεν απασχολούν προσωπικό, να τύχουν ισότιμης και δίκαιης μεταχείρισης καθώς έχουν πληγεί εξίσου από τα διαδοχικά κύματα της πανδημίας. Επισημαίνεται, μάλιστα, ότι ο αποκλεισμός τους θα δημιουργήσει σε βάρος τους συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Αναγνωρίζοντας τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι τοπικές επιχειρήσεις, ο κ. Μαραβέγιας ζητεί από τον αρμόδιο υπουργό να εξετάσει με προσοχή τη δυνατότητα ικανοποίησης του αιτήματος, ώστε να συμπεριληφθούν στο σχέδιο επιδότησης παγίων δαπανών και τα πολύ μικρά εμπορικά καταστήματα που δεν διαθέτουν μισθωτό εργαζόμενο, σε μια προσπάθεια να διασφαλιστεί η επιβίωση τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το