Ελλάδα

Καταγγελίες για «νέα Μανωλάδα» από αλλοδαπούς εργάτες

thiva diamartiria

Στους δρόμους της Θήβας βρέθηκαν χθες μέλη της πακιστανικής κοινότητας της χώρας, διαμαρτυρόμενα για τις συνθήκες εργασίας και καταγγέλλοντας μία νέα «Μανωλάδα».

«Θέλουμε κανόνες, νόμους, σεβασμό, πλήρη δικαιώματα γιατί είμαστε άνθρωποι, εργάτες και θέλουμε ο εργάτης να έχει σεβασμό», δήλωσε Πακιστανός εργάτης-διαδηλωτής σε τηλεοπτική κάμερα.
Στην πορεία συμμετείχαν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και μέλη του ΚΕΡΦΑ, αναφέροντας: «Νέα Μανωλάδα δεν θα ανεχτούμε και όσοι νομίζουν ότι θα εκμεταλλεύονται με τέτοιο βάρβαρο τρόπο να το ξεχάσουν. Αυτά ούτε στη Μανωλάδα πέρασαν, δεν θα περάσουν ούτε και εδώ. Είναι δυνατό να συνεχίσουν αυτές οι συνθήκες εργασίες στη Θήβα; Με 5 ακόμη και με 2 ευρώ μεροκάματο για 12 ώρες δουλειάς και να τους στοιβάζουν μέσα σε καρότσες και να τους πετάνε σαν τα σκυλιά;».
Η πορεία έλαβε χώρα λίγες μέρες μετά το τροχαίο που συνέβη την περασμένη Παρασκευή με τους στοιβαγμένους εργάτες σε καρότσα αγροτικού μηχανήματος, στα Βάγια Βοιωτίας. Αποτέλεσμα αυτού ήταν 20 από τους εργάτες να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, αρκετοί με σπασμένα πόδια.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το