Κόσμος

Ιαπωνία: Ανθρώπινη σάρκα και μαλλιά βρέθηκαν στο στομάχι αρκούδας

arkouda

Ανθρώπινη σάρκα και μαλλιά βρέθηκαν στο στομάχι μιας αρκούδας που θεωρείται ύποπτη για την επίθεση σε ένα εκ των τεσσάρων ατόμων στη βόρεια Ιαπωνία, που προφανώς έχασαν τη ζωή τους από τέτοιες επιθέσεις, δήλωσαν αξιωματούχοι την Τρίτη.

Οι επιθέσεις από αρκούδες σε ανθρώπους δεν είναι ασυνήθιστες στον ορεινό νομό Ακίτα στο κεντρικό νησί Χονσού της Ιαπωνίας, αλλά έχουν καταγραφεί μόνο 8 θανατηφόρες από το 1979.

Τον περασμένο μήνα, ωστόσο, τρεις άνδρες, δύο σε ηλικία 70 ετών και ένας στα εξήντα του, έχασαν τη ζωή τους από τέτοιες επιθέσεις, κατά τη διάρκεια συγκομιδής μπαμπού σε τρία ξεχωριστά περιστατικά στο δάσος.

Το σώμα ενός τέταρτου θύματος, μιας 74χρονης γυναίκας, ανακαλύφθηκε την περασμένη Παρασκευή. Η γυναίκα είχε πάει στο δάσος για να μαζέψει άγρια φυτά.

Οι κυνηγοί σκότωσαν μία αρκούδα μόλις 10 μέτρα από το σημείο όπου ανακαλύφθηκαν τα λείψανά της.
Ο Χιντέκι Άμπε, ένας νομαρχιακό σύμβουλος στο Ακίτα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ανθρώπινα λείψανα και τρίχες ανακαλύφθηκαν στο στομάχι της αρκούδας.

Ο Άμπε περιέγραψε τα ανθρώπινα λείψανα ως «ένα κομμάτι ανθρώπινης σάρκας» χωρίς να επεκταθεί, αν και τόνισε πως δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν η συγκεκριμένη αρκούδα ήταν υπεύθυνη για το θάνατο της γυναίκας.

«Τα δύο τρία του στομαχιού ήταν γεμάτα με μπαμπού» δήλωσε, υποδεικνύοντας πως η μικρή ανθρώπινη σάρκα ήταν πιθανό να είχε καταναλωθεί από την αρκούδα και πως δεν ήταν η μόνη που είχε εμπλακεί στις επιθέσεις.

Το μπαμπού είναι μια βασική τροφή για τις αρκούδες αυτή την εποχή του έτους, ενώ οι Ιάπωνες πηγαίνουν στα βουνά για να μαζέψουν δημοφιλή εποχιακά φυτά είτε για κατανάλωση είτε για πώληση.
Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το