Τοπικά

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τίμησε την Εταιρεία Αστρονομίας του Βόλου

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος με την Ολυμπιακή Ομάδα της Εταιρείας Αστρονομίας, κατά την τιμητική εκδήλωση
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος με την Ολυμπιακή Ομάδα της Εταιρείας Αστρονομίας, κατά την τιμητική εκδήλωση

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε την περασμένη Κυριακή, 12 Ιουνίου η Ολυμπιακή ομάδα της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος του Βόλου καλεσμένη του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου για να την βραβεύσει, ύστερα από τη μεγάλη επιτυχία της στην 9η Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής της Ινδονησίας 2015. Πρόκειται για τους 5 μαθητές της αποστολής, Βαλμά Αντώνιο (χάλκινο μετάλλιο), Παπαχατζάκη Γεώργιο, Κουταλιό Ιωάννη και Καλλιμάνη Ιωάννη, (εύφημες μνείες) και Βογιατζή Γεώργιο (μέλος της αποστολής), τους οποίους ιδιοχείρως ο πρόεδρος επέδωσε τα τιμητικά διπλώματα.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο αρχηγός της αποστολής κ. Ιωάννης Σειραδάκης, καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο συναρχηγός της αποστολής κ. Λουκάς Ζαχείλας, καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο πρόεδρος της Εταιρείας κ. Κων/νος Μαυρομμάτης.
Εκτός από την Ολυμπιάδα Αστρονομίας ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε στο προεδρικό μέγαρο και τις άλλες μαθητικές ολυμπιακές αποστολές των μαθηματικών, της φυσικής, της χημείας, της βιολογίας και της πληροφορικής, οι οποίοι ήσαν πολυάριθμοι και κατέκλεισαν τη μεγάλη αίθουσα τελετών του Μεγάρου.
Ο κ. Παυλόπουλος, σε σύντομη ομιλία του προς τους μαθητές, τους καθηγητές και τους γονείς, εξέφρασε τα συγχαρητήριά του και την ικανοποίησή του για τις επιτυχίες των μαθητών, με τις οποίες διαλαλείται στα πέρατα του κόσμου η σωστή και επιμελημένη εκπαίδευση των ελληνοπαίδων, όπως είπε και ευχήθηκε να έχουν καλές σπουδές και να διαπρέψουν στην επιστήμη και στην έρευνα οι μαθητές, χωρίς να ξεχνούν τις ρίζες τους και τις καταβολές τους.
Στο τέλος της εκδήλωσης ο κ. Σειραδάκης μίλησε για μισή περίπου ώρα, παρουσιάζοντας και αναλύοντας τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, ομοίωμα του οποίου είχε μαζί του και επέδειξε, με τα κολακευτικά σχόλια του προέδρου, ο οποίος σηκώθηκε από τη θέση του και πήγε κοντά για να παρατηρήσει τα πολλά και σύνθετα γρανάζια του Μηχανισμού, καταστάλαγμα της σοφίας και της πρώιμης τεχνολογικής εξέλιξης των αρχαίων μας προγόνων.
Μετά και από αυτή την παρουσίαση δόθηκε κοκτέιλ προς τους προσκεκλημένους, οι οποίοι συνομίλησαν με τον πρόεδρο επί αρκετή ώρα και έβγαλαν μαζί του πολλές αναμνηστικές φωτογραφίες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το