Τοπικά

Καταγγέλλουν τον Μηνδρινό για συναίνεση στην αποδυνάμωση της νοσηλευτικής υπηρεσίας

Την Παρασκευή  πραγματοποιούνται οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των Εργαζομένων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Νοσοκομείου και το κλίμα μεταξύ των παρατάξεων είναι πολεμικό.
Οι συνδικαλιστές Φούλη Τσιώμου και Λεωνίδας Αναστασίου καταγγέλλουν ως  διακοσμητική την παρουσία στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Προέδρου του Συλλόγου εργαζομένων κ. Μηνδρινού ο οποίος κατηγορείται πως με την ψήφο του συναίνεσε στην αποδυνάμωση της νοσηλευτικής υπηρεσίας. : ”
Συγκεκριμένα χωρίς να αντιλαμβάνεται τον διττό ρόλο του ως προέδρου συλλόγου και μέλους του Υπηρεσιακού, ψήφισε «ελαφρά τη καρδία « μετάταξη συναδέλφων της Νοσηλευτικής στην Διοικητική Υπηρεσία με μεταφορά των θέσεών τους.
Αυτό που δεν τόλμησε επί δεκάδες χρόνια να το κάνει κανείς σοβαρός συνδικαλιστής, και ειδικά Πρόεδρος Συλλόγου το έκανε ο κ. Μηνδρινός ανοίγοντας (πραγματικά την κερκόπορτα της αποδυνάμωσης της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας).
Δυστυχώς για άλλη μια φορά δεν αντιλήφθηκε το πραγματικό κόστος μιας απόφασής του.
Αλήθεια με ποιο ηθικό ανάστημα αν παραμείνει μέλος του Υπηρεσιακού θα μπορέσει αυτός ή κάποιο μέλος της παράταξής του να αρνηθεί αντίστοιχο αίτημα άλλης συναδέλφου;
Πόσο αξιόπιστος μπορεί να είναι όταν ξαναμιλήσει για μεγάλες ελλείψεις της Νοσηλευτικής υπηρεσίας και έχουν μαθευτεί ευρύτερα οι τραγικές επιλογές του για μετατάξεις νοσηλευτικού προσωπικού στη διοικητική Υπηρεσία και μάλιστα με μεταφορά θέσεως;
Πως γίνεται να μην έχει αντιληφθεί επί 3+1χρόνια πρόεδρος ότι η πάγια θέση του συλλόγου είναι ότι δεν συναινούμε ποτέ σε μεταφορά θέσεων της νοσηλευτικής και κάθε τέτοια μετάταξη θα πρέπει να γίνεται είτε σε κενή θέση είτε σε προσωποπαγή θέση ή με αναμόρφωση του οργανισμού λειτουργίας.
Γιατί ενώ υπήρχε η απαραίτητη πλειοψηφία από τα υπηρεσιακά στελέχη για να περάσει το θέμα έπρεπε να ψηφίσει και ο ίδιος ΝΑΙ;
Ήταν η μέθη του παραγοντίσκου που νομίζει ότι είναι ή έδινε εξετάσεις σε κάποιους;
Αν αντιλαμβάνονταν το μέγεθος του λάθους του θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί από μέλος του Υπηρεσιακού και να μην είναι ξανά υποψήφιος. Επειδή όμως τον γνωρίζουμε καλά και δεν αισιοδοξούμε για κάτι τέτοιο ,καλούμε τους συναδέλφους να αποδοκιμάσουν με την ψήφο τους τον κ. Μηνδρινό αλλά και αυτούς που ανέχονται και στηρίζουν τις ολέθριες αποφάσεις του.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το