Τοπικά

Καταδικάστηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για απόπειρα κλοπής από βαγόνια του ΟΣΕ

Ποινές φυλάκισης τεσσάρων μηνών επέβαλε προχθές το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε τέσσερις Ρομά, τους οποίους έκρινε ενόχους για απόπειρα κλοπής. Από τους τέσσερις «παρών» στην ακροαματική διαδικασία ήταν μόλις ένας 23 χρόνων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήρι οι τέσσερις αποπειράθηκαν την 1η Οκτωβρίου 2014 να κλέψουν σίδερα από βαγόνια του ΟΣΕ, που βρίσκονταν σταθμευμένα στον σταθμό του Λατομείου Σέσκλου.
Ο καταδικασθείς δήλωσε παλιατζής στο επάγγελμα και πως είχε βρεθεί στην περιοχή με τη θεία, τον θείο του και τον ξάδερφό του, προκειμένου να μαζέψουν ξύλα, αλλά βρήκαν βίδες, τις οποίες και μάζεψαν για να τις πουλήσουν. Μάρτυρας υπάλληλος του ΟΣΕ ανέφερε στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας πως σε τακτά χρονικά διαστήματα σημειώνονται κλοπές από βαγόνια και ότι οι τέσσερις είχαν κόψει σίδερο. Επίσης ανέφερε πως κάθε βαγόνι του ΟΣΕ κοστίζει 20.000 ευρώ.
Επίσης το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου επέβαλε προχθές ποινές φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή και πρόστιμο 300 ευρώ στον καθένα, σε τρεις Έλληνες, έναν χειριστή εκσκαφέα, μία γυναίκα ιδιοκτήτρια ακινήτου και έναν εργάτη, τους οποίους έκρινε ενόχους για καταστροφή υδραύλακα στο Μαλάκι το 2015.
Στη διάρκεια εργασιών αποκομιδής μπάζων σε ακίνητο ιδιοκτησίας της γυναίκας, ο εκσκαφέας προκάλεσε ζημιά στον υδραύλακα, με αποτέλεσμα να προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον τους ο Δήμος Βόλου. Το δικαστήριο έδωσε το δικαίωμα έφεσης στους τρεις καταδικασθέντες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το