Τοπικά

Συνέχεια της περσινής σύμβασης και για το 2017 στην ΑΓΕΤ

Τη συνέχεια και το 2017 της σύμβασης που υπογράφηκε από πέρυσι, πρότεινε στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΑΓΕΤ Ηρακλής κ. Μίχο το Σωματείο Εργαζομένων του εργοστασίου με τη διεύθυνση να το εξετάζει θετικά, ενώ σήμερα θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών στην Αθήνα.

 
Ο κ. Μίχος παρέστη χθες στην εκδήλωση κοπής πίτας που πραγματοποιήθηκε στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ Ηρακλής παρουσία των εργαζομένων, των στελεχών και επίσημων προσκεκλημένων.
Στον σύντομο χαιρετισμό του περιέγραψε τη σημερινή κατάσταση, η οποία έχει σημαντικές προκλήσεις και για τις οποίες εξέφρασε την αισιοδοξία πως η ΑΓΕΤ Ηρακλής θα μπορέσει να αντεπεξέλθει, όπως έχει πράξει όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης. Μάλιστα για τη χρονιά που πέρασε, ανέφερε πως το εργοστάσιο πέτυχε τους στόχους του στην παραγωγή, στην ασφάλεια και την υγιεινή των εργαζομένων, στην εξωστρέφεια κάνοντας ανοίγματα σε νέες αγορές του εξωτερικού.

 
Στο πλαίσιο της θετικής πορείας της εταιρείας με τη μεγάλη παράδοση στην περιοχή, ο διευθύνων σύμβουλος ανέφερε πως θα πρέπει οι τοπικοί φορείς να συνεχίσουν να στηρίζουν την ΑΓΕΤ, ενόψει μάλιστα και των νέων προκλήσεων, όπως είναι ο νόμος που συζητιέται στο Ευρωκοινοβούλιο για το περιβάλλον και τους ρύπους.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΑΓΕΤ Ηρακλής στον Βόλο κ. Βάιος Κουκλουμπέρης επισήμανε πως «οι εργαζόμενοι με πνεύμα συνεργασίας, υπευθυνότητας και εργατικότητας στηρίζουν το εργοστάσιο και για τον λόγο αυτό, αν και μετά από επτά χρόνια σχεδίαζαν να θέσουν ένα πλαίσιο με νέα αιτήματα για τις αποδοχές τους, εντούτοις λόγω των εξελίξεων στο Ευρωκοινοβούλιο και στις οποίες όλοι θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι, βάλαμε νέες προτεραιότητες και προτείναμε χθες στον κ. Μίχο να συνεχίσουμε και για το 2017 τη σύμβαση που είχαμε υπογράψει με την εταιρεία πέρυσι. Ο διευθύνων σύμβουλος ανέφερε πως η εταιρεία έχει θετική στάση στο αίτημά μας για συνέχιση της σύμβασης και γι’ αυτό σήμερα Παρασκευή θα υπάρξει συνάντηση στην Αθήνα για την οριστική της απάντηση και γιατί όχι για την υπογραφή της σύμβασης που θα είναι και η πρώτη επιχειρησιακή σύμβαση σε επίπεδο Μαγνησίας για το 2017».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το