Τοπικά

Ημερίδα στον Αλμυρό με τίτλο “Καταπολεμώντας την ενεργειακή φτώχεια – Το Ευρωπαϊκό Έργο POWERPOOR”

O Δήμος Αλμυρού θα πραγματοποιήσει από κοινού με το Δίκτυο Πόλεων «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ» την ημερίδα με τίτλο «Καταπολεμώντας την ενεργειακή φτώχεια – Το Ευρωπαϊκό Έργο POWERPOOR», την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 11:00 π.μ., στην Αίθουσα Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Αλμυρού (Αθήνας 1, Αλμυρός, 37100).

Βασικός στόχος της ημερίδας είναι η παρουσίαση στοιχείων σχετικά με τον εντοπισμό των ενεργειακά ευάλωτων νοικοκυριών, η παροχή χρήσιμων συμβουλών για την εξοικονόμηση ενέργειας και η ενθάρρυνση της αξιοποίησης εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης από τους Δημότες με απώτερο σκοπό την ανακούφιση του φαινομένου της ενεργειακής φτώχειας. Παράλληλα, η ημερίδα θα σηματοδοτήσει την έναρξη των εργασιών του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας του Δήμου Αλμυρού.

Mέσω του POWERPOOR, δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να διευρύνουν την κοινωνική τους πολιτική και παράλληλα, μέσω της ίδρυσης Ενεργειακών Κοινοτήτων, να αποκομίσουν πολλαπλά οφέλη, μεταξύ των οποίων: η υλοποίηση δράσεων για την αντιμετώπιση της Ενεργειακής Φτώχειας, η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε τοπικό επίπεδο, η αντιστάθμιση των ενεργειακών τους καταναλώσεων μέσω της εφαρμογής του Εικονικού Ενεργειακού Συμψηφισμού και η εκτενής ενημέρωση σχετικά με καινοτόμα τεχνολογικά και χρηματοοικονομικά εργαλεία για την επίτευξη των ανωτέρω στόχων.

Ταυτόχρονα, ενισχύεται η προβολή και η δικτύωση των Δήμων με Ευρωπαϊκούς Δήμους, αυξάνοντας την πιθανότητα πρόσθετης χρηματοδότησής τους από ευρωπαϊκούς πόρους.

Το πρόγραμμα της ημερίδας:

powerpoor_info_day_almyros_agenda

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το