Ελλάδα

Ηλεία: Σε δύο μέτωπα η μάχη με τις φλόγες – Ολιγωρία καταγγέλλουν οι τοπικές αρχές

Mάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ηλεία καθώς έπειτα από το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι σε δασική έκταση κοντά στο χωριό Δαφνιώτισσα, εμφανίστηκε και νέο, μεταξύ των περιοχών Γεράκι και Ανάληψη. «Πουθενά δεν έχει γίνει εκκένωση οικισμού. Δεν έδωσα εντολή γιατί δεν χρειάστηκε», υπογραμμίζει μιλώντας στην «Κ» ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, στην περιοχή της Δαφνιώτισσας επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 30 οχήματα, 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα ενώ τις προσπάθειες συνδράμει από αέρος και ένα ελικόπτερο.
Ας σημειωθεί ότι στο μέτωπο αυτό την τελευταία ώρα έχει σημειωθεί έντονη αναζωπύρωση, είδηση την οποία επιβεβαιώνει ο κ. Χριστοδουλόπουλος.

«Είναι πολύ μεγάλο το μέτωπο, έχει ανοίξει πολύ», σημειώνει μιλώντας στην «Κ», ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας της Δαφνιώτισσας, Διονύσης Ζαχαρόπουλος. Παράλληλα, επισημαίνει και ο ίδιος πως δεν έχει δοθεί εντολή εκκένωσης του οικισμού ενώ υπογραμμίζει πως, αυτή την ώρα, κινδυνεύει μόνο το εκτροφείο που βρίσκεται στην περιοχή που μαίνονται οι φλόγες στον οικισμό.

Στο δεύτερο πύρινο μέτωπο, που ξέσπασε αργότερα το μεσημέρι, μεταξύ των περιοχών Γεράκι και Ανάληψη επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 25 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα αλλά και τρία ελικόπτερα από αέρος ενώ παραμένει κλειστός και ο δρόμος προς το χωριό Ανάληψη.
Ας σημειωθεί, πως το μοναστήρι της Αναλήψεως δεν βρίσκεται σε κίνδυνο, έως ώρας, εκτός αν η φορά που έχει ο άνεμος αλλάξει κατεύθυνση.

«Είναι διάχυτη η εντύπωση πως υπάρχει εμπρησμός»

Την οργή τους καταγγέλλουν οι τοπικοί φορείς, καθώς όπως επισημαίνουν στην «Κ», δεν μπορεί να είναι τυχαίο ακριβώς ένα χρόνο μετά να ξεσπά πυρκαγιά στο ίδιο σημείο. Εκείνο, ωστόσο, που γεννά περισσότερα ερωτηματικά είναι το γεγονός πως το νέο μέτωπο που ξέσπασε ήταν σε πολύ κοντινή περιοχή, επομένως θέτουν σενάρια εμπρησμού. «Είναι διάχυτη εντύπωση πως υπήρξε εμπρησμός.Είναι πολύ ύποπτος ο τρόπος. Δεν γίνεται να υπάρχουν ταυτόχρονα μέτωπα» σημειώνει στην «Κ» ο πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, Ανδρέας Νικολακόπουλος ενώ τονίζει επιπροσθέτως: «Οι κάτοικοι φώναζαν στην αστυνομία να έχει τεταμένη την προσοχή της στο δάσος. Αναζητούν κάποιον με μηχανάκι που την ώρα εκείνη βρέθηκε εκεί. Πρέπει να υπάρχει εμπρησμός»

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον κ. Νικολακόπουλο η συνδρομή των εναερίων μέσω ήρθε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση. «Η συνδρομή τους ήρθε δύο ώρες μετά. Υπήρξε καθυστέρηση στο να επέμβουν», υποστηρίζει ενώ παράλληλα εκφράζει την ελπίδα μέχρι την δύση του ηλίου να έχουν περιοριστεί τα μέτωπα.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το