Τοπικά

Η Ζ. Μακρή με τους βραβευμένους μαθητές του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή υποδέχτηκε, στο ΥΠΑΙΘΑ, αντιπροσωπεία του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αποτελούμενη από τους μαθητές της Β’ Λυκείου Κωνσταντίνο Βαφειαδάκη, Λουκά Λίτσο, Μιχαήλ Μιχαηλίδη, Πέτρο Βαφειαδάκη, Ιωάννη Σιναπίδη και Κωνσταντίνο Χατζόπουλο και της Γ’ Λυκείου Ιωάννη Γαλαμάτη και Δημήτρη Πετρίδη και τον συνοδό – εκπαιδευτικό τους Νίκο Γουναρόπουλο. Η κα Μακρή ανταποκρίθηκε, με χαρά, στο αίτημα του σχολείου και η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα.

Η γνωριμία της Υφυπουργού Παιδείας με μέλη της μαθητικής κοινότητας του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η μεταξύ τους συζήτηση έδωσε στην κα Μακρή την ευκαιρία να μάθει από τους πρωταγωνιστές της σχολικής ζωής σημαντικά στοιχεία για την εκπαιδευτική διαδικασία και την καθημερινότητά τους στο σχολικό περιβάλλον.

Τα παιδιά, με ιδιαίτερη άνεση και ωριμότητα και με την υποστήριξη του εκπαιδευτικού τους, ανέδειξαν την προσήλωση του σχολείου στον τομέα των Στοχαστικών Μαθηματικών που υλοποιείται και μέσα από την οργἀνωση του Ομίλου Στατιστικής, με την συμμετοχή στον Διαγωνισμό Στατιστικής της ΕΛΣΤΑΤ, που στοχεύει στην αναβάθμιση της Στατιστικής Παιδείας και άλλες παρόμοιες δράσεις. Οι 8 μαθητές, που επισκέφτηκαν την Υφυπουργό Παιδείας, μαζί με τρεις, ακόμα, συμμαθητές τους, έχουν κατακτήσει δέκα πανελλήνια βραβεία και ένα ευρωπαϊκό βραβείο μέσα σε πέντε, μόλις, χρόνια ενώ ανάμεσα στα παιδιά ήταν και ο Ιωάννης Γαλαμάτης κάτοχος χάλκινου βραβείου στην Βαλκανιάδα Μαθηματικών που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην αντίστοιχη Ολυμπιάδα, τον ερχόμενο μήνα.

Στην συνέχεια της συζήτησης, οι μαθητές παρουσίασαν στην Υφυπουργό Παιδείας μια καινοτομία που αναπτύχθηκε στο Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μετά από μια ιδέα του επόπτη καθηγητή τους , την εφαρμογή MY SCHOOL EYE. Πρόκειται για ένα λογισμικό που κατέκτησε το βραβείο καλύτερης εφαρμογής στον διεθνή διαγωνισμό καινοτομίας ACSTAC του Κολλεγίου Ανατόλια και που μπορεί να διευκολύνει σε πολύ μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα ολόκληρης της σχολικής κοινότητας. Η κα Μακρή άκουσε, με μεγάλο ενδιαφέρον, την ιδέα και την υλοποίησή της και πρότεινε να αρχίσει η δοκιμαστική εφαρμογή της στο ΠΣΠΘ ενώ ζήτησε από τους μαθητές να την ενημερώσουν σχετικά με την εξέλιξη της ιδέας.

Η Υφυπουργός Παιδείας ευχαρίστησε την αποστολή από το Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την παρουσία τους στο ΥΠΑΙΘΑ, εξέφρασε την εκτίμησή της προς τους μαθητές και τα επιτεύγματά τους, ενθάρρυνε τα παιδιά να συνεχίσουν να εξελίσσουν την επιστήμη τους και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στους επόμενους στόχους τους και καλά αποτελέσματα στις Πανελλαδικές, εν αναμονή των ανακοινώσεων των βαθμολογιών.

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το